McDonald's Peru onder vuur na dood medewerkers 

McDonald's Peru onder vuur na dood medewerkers 

Het Openbaar Ministerie in Peru onderzoekt de arbeidsomstandigheden bij McDonald's nadat onlangs twee jonge werknemers omkwamen bij een bedrijfsongeval. 

De slachtoffers van 18 en 19 jaar verrichtten eerder deze maand schoonmaakwerkzaamheden in de keuken van een McDonald's-Filiaal in Lima toen ze werden geëlektrocuteerd door een defecte drankautomaat. Volgens nabestaanden hadden ze eerder geklaagd over werkdagen van twaalf uur en een gebrek aan adequate werkuitrusting, zoals schoonmaakhandschoenen. Als het bedrijf schuldig wordt bevonden aan nalatigheid, kan het een maximale boete van vijftigduizend euro krijgen.

Arcos Dorados, de werkmaatschappij van McDonald's in Peru, laat in een verklaring weten samen te werken met de autoriteiten om vast te stellen wat er precies is gebeurd. Alle 29 restaurants van de fastfoodketen in het land waren naar aanleiding van het ongeval twee dagen gesloten.

Sinds het ongeval vinden demonstraties plaats in de Peruaanse hoofdstad om verbeteringen op de werkvloer te eisen. President Martin Vizcarra heeft acties aangekondigd om de arbeidsomstandigheden in het land te verbeteren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!