Kahn over online: 'Alles bij elkaar is het winstgevend'

De formules van Coolinvestments maken - als alle resultaten bij elkaar worden opgeteld - winst met hun webshop. Dat vertelde eigenaar Roland Kahn tijdens de Webwinkel Vakdagen in Utrecht.

Onder Coolinvestments vallen onder meer winkelketens MS Mode en America Today en webshops CoolCat en V&D. Op de vraag hoe Coolinvestments zich onderscheidt van andere online modespelers zegt Kahn dat relevantie voor de klant essentieel is. "Hoe groter je wordt als bedrijf, hoe meer je het contact met de klant kwijtraakt. Als je een grote hoeveelheid aan tussenlagen in een organisatie hebt, weet je op een gegeven moment niet meer zo goed wat er op de winkelvloer gebeurt. Dat is gevaarlijk." 

Kahn zag zijn 'kindje' Coolcat begin vorig jaar failliet gaan. De kinderkledingketen maakte een nieuwe start als webwinkel. In 2016 ging MS Mode al failliet en ook die keten startte door. De damesmodeketen boekte in 2018 een nettoverlies van negen ton, terwijl America Today break-even draaide. Beide boekten wel een positief bedrijfsresultaat.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!