Hudson's Bay leed 184 miljoen verlies in Nederland

Hudson's Bay leed 184 miljoen verlies in Nederland

De Canadese warenhuisketen Hudson's Bay leed in Nederland 184 miljoen euro verlies. Dat blijkt uit het eerste faillissementsverslag van de curatoren.

Hudson's Bay maakte in 2017 zijn entree in Nederland. Dat jaar bedroeg het verlies 28,6 miljoen euro. Het jaar erop was het met 81,4 miljoen euro bijna verdrievoudigd en in 2019 stond Hudson's Bay 73,8 miljoen in het rood.

De warenhuisketen maakte september vorig jaar bekend dat het uit Nederland zou vertrekken. Eind november werd uitstel van betaling aangevraagd. Op oudejaarsdag werd het bedrijf failliet verklaard. De vijftien warenhuizen, voornamelijk voormalige V&D-panden, waren toen al gesloten. De uitverkoop had bijna 23 miljoen euro opgeleverd. De winkelinventaris is voor een groot deel verkocht aan Galeria Kaufhof, dat er 3,3 miljoen voor betaalde. Voor de ongeveer 1500 medewerkers was eerder al een sociaal plan geregeld.

De curatoren vinden het nog te vroeg om met een analyse van de oorzaken van het faillissement te komen. Wel stellen ze vast dat de aandeelhouders de verliezen niet meer wilden aanzuiveren.

Reacties 1


Henk Vries 4 feb, 16:01

Vreselijk, en dat er nog boomers zijn die beweren dat de V&D terug moet komen omdat het rendabel zou zijn......

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!