Steps bevestigt: deze negen winkels blijven open

Negen Nederlandse filialen van kledingketen Steps, die in januari liet weten meer op online te zullen focussen, blijven open. Het gaat om de winkels in Utrecht, Breda, Haarlem, Hoofddorp, Leiden, Leidschendam, Maastricht, Rotterdam en Zoetermeer. Dat bevestigt een woordvoerder aan Fashion United.

Eerder dit jaar maakte moederbedrijf FNG bekend dat alle filialen van Promiss en een groot deel van de Steps-winkels in Nederland hun deuren aankomend voorjaar zullen sluiten. De sluitingen maken deel uit van een nieuwe strategie, waarbij de focus van de kledingmerken meer op online komt te liggen. De functie van de overgebleven fysieke winkels zal verschuiven naar die van experience store. 

“De digitale ontwikkeling binnen de fashionretail is onmiskenbaar en FNG evolueert mee”, zei managing director FNG Nederland Richard Turk over het besluit. “We zetten hiermee een belangrijke stap in het realiseren van onze eerder gecommuniceerde doelstelling om van FNG een volledig modern georganiseerde fashionretail groep te maken.” Promiss heeft op dit moment nog veertien winkels in Nederland, Steps vijftig. 
 

Reacties 4


Reinder Koornstra 19 feb, 13:18

Prachtig mooi verhaal, maar voor ze met hun webshop qua omzet ook maar in de buurt komen van wat ze aan omzet missen in al die winkels die nu wegvallen?
Daarbij zijn ze dekking kwijt voor hun vaste kosten. Het moet wel heel slecht gaan in die winkels, wil dat opwegen tegen het verlies.
En die 9 winkels vooral als showrooms? Welke klant zit daar, met al dat aanbod in die steden, nou op te wachten? Nee, dit lijkt me weer zo'n drietraps verhaal te worden: Winkels aan de kant, Showrooms aan de kant, webshop dicht!


Machiel R 19 feb, 14:40

Waarschijnlijk zijn dit de winkels waar het beeindigen van het huurcontract te lastig of kostbaar is. Dan modderen we zo maar wat aan.


B Vries 19 feb, 22:34

Ongeveer een jaar geleden was ik met mijn vrouw in een filiaal van Steps en het was me daar toch een potje stoffig en slecht onderhouden. We zijn na vijf minuten weer naar buiten gestapt.

Het straalde weinig meer uit, in tegenstelling tot in de jaren '90 en de zeroes.


Kim Van Kralingen 4 nov, 22:17

Steps was altijd mijn favo kledingwinkel. De dames vond ik altijd super prettig en ik ga Steps enorm missen. De sfeer, leuke en goede verkopers en de kleding: mooi en van goede kwaliteit voor best een heel goede prijs! Ik hoop echt dat Steps niet zal verdwijnen:-(

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!