Negen Nederlandse filialen van kledingketen Steps, die in januari liet weten meer op online te zullen focussen, blijven open. Het gaat om de winkels in Utrecht, Breda, Haarlem, Hoofddorp, Leiden, Leidschendam, Maastricht, Rotterdam en Zoetermeer. Dat bevestigt een woordvoerder aan Fashion United.

Eerder dit jaar maakte moederbedrijf FNG bekend dat alle filialen van Promiss en een groot deel van de Steps-winkels in Nederland hun deuren aankomend voorjaar zullen sluiten. De sluitingen maken deel uit van een nieuwe strategie, waarbij de focus van de kledingmerken meer op online komt te liggen. De functie van de overgebleven fysieke winkels zal verschuiven naar die van experience store. 

“De digitale ontwikkeling binnen de fashionretail is onmiskenbaar en FNG evolueert mee”, zei managing director FNG Nederland Richard Turk over het besluit. “We zetten hiermee een belangrijke stap in het realiseren van onze eerder gecommuniceerde doelstelling om van FNG een volledig modern georganiseerde fashionretail groep te maken.” Promiss heeft op dit moment nog veertien winkels in Nederland, Steps vijftig.