Het beste van RetailTrends: week 8

Het beste van RetailTrends: week 8

RetailTrends.nl richt zich op voor de retail relevante achtergronden met onder meer tips, video's, fotoreportages, columns, expertartikelen en whitepapers. RetailNews zet de vijf meest gelezen artikelen van afgelopen week op een rij.

Deze retaillessen kunnen we leren van de Bijenkorf
Giovanni Colauto is al bijna een decennium ceo van de Bijenkorf. Tijdens het RetailTrends-event Stores That Wow werd hem het vuur aan de schenen gelegd door Jort Kelder. Wat kunnen we leren van de baas van 's lands grootste luxeretailer?

Deze meubelzaak vult het gat op tussen IKEA en dure designwinkels
Met slechts drieduizend euro spaargeld en zonder enige ervaring in de meubelbranche richtte Femke Furnée in 2013 Fest op. Zeven jaar later worden haar meubels en accessoires verkocht in ruim twintig landen en zijn haar ambities met het Amsterdamse merk groter dan ooit. Een gesprek met Furnée over agressieve concurrenten, (te) snelle groei en haar missie om de wereld te veroveren. 

Wat ging er mis met Blokker in België en wat komt er voor in de plaats?
Na 43 jaar trekt Blokker zich terug uit België en Luxemburg. De keten leed er al jaren verlies en wist het tij niet te keren. De 123 winkels worden verkocht en omgebouwd tot een discountformule. Waar ging het mis en wat komt er voor Blokker in de plaats?

Zes inzichten voor een succesvolle retailformule
350 retailprofessionals lieten zich vorige week inspireren tijdens de tweede editie van Stores That Wow. Naast interessante praktijkcases van retailers als Primark en de Bijenkorf was er ook ruimte voor experts die de situatie in retailland van bovenaf beschouwen. We delen zes inzichten van retailconceptdenker Ibrahim Ibrahim (Portland) en strategy director Lori van Waes (Crossmarks).

Sigaretten taboe: hoe erg is dat voor supermarkten?
Supermarkten moeten de verkoop van sigaretten al volgend jaar terugbrengen naar nul. Daarvoor pleit een meerderheid in de Tweede Kamer. Dat gaat grote gevolgen hebben voor de sector, zeggen ingewijden

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!