Thuiswinkel.org lanceert keurmerk voor platformverkopers

Thuiswinkel.org lanceert een certificering voor verkopers op platformen en marktplaatsen. Met het keurmerk Thuiswinkel Waarborg (voor b2c) en -Zakelijk (voor b2b) kunnen de online retailers aantonen dat ze aan de geldende wet- en regelgeving voldoen.

De certificering geeft klanten tevens de garantie dat zij gebruik kunnen maken van klachtenbemiddeling en onafhankelijke geschillenbeslechting. Kopers krijgen de mogelijkheid om een klacht in te dienen bij de belangenvereniging. Als de bemiddeling niet tot een oplossing leidt, kan de consument zich richten tot de onafhankelijke geschillencommissie SGC in den Haag.  

Thuiswinkel.org wil met het keurmerk naar eigen zeggen bijdragen aan een betere bescherming van Nederlandse klanten op platformen en marktplaatsen. Daarnaast wil de vereniging verkopers op marktplaatsen de mogelijkheid bieden zich positief te onderscheiden van concurrenten.

“Met het introduceren van de certificering voor verkopers op platformen, en het daaraan gekoppelde keurmerk en bijpassende certificaat, biedt Thuiswinkel.org extra bescherming voor kopers”, aldus directeur Wijnand Jongen. “Aangezien gecertificeerde verkopers worden gecheckt op een (Nederlandse of Europese) KvK-inschrijving, hun financiële stabiliteit via een kredietbeoordeling en de geldende wet- en regelgeving.”
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!