Meer coronamaatregelen: geen HEMA-ontbijtje, McDonald's 'contactloos'

Meer coronamaatregelen: geen HEMA-ontbijtje, McDonald's 'contactloos'

UPDATE: volg hier het liveblog

Steeds meer bedrijven kondigen extra maatregelen aan vanwege het coronavirus. Zo past HEMA de openingstijden van de restaurants aan, schakelt McDonald's over op contactloos bestellen en gaat het Shopping Awards Gala in zijn huidige vorm niet door.

Vanaf zaterdag zit een ontbijtje scoren bij HEMA er niet meer in. De openingstijden van de restaurants worden ingekort; ze zijn van 10.00 tot 16.00 uur open. De capaciteit in grote restaurants is per direct teruggebracht tot tachtig plaatsen. "De gezondheid van onze klanten en medewerkers staat voorop", zegt HEMA-topman Tjeerd Jegen. "Juist omdat er in onze filialen veel kwetsbare ouderen komen, hebben wij besloten om de openingstijden van onze HEMA-restaurants tot 31 maart te wijzigen. Dit om verdere verspreiding van het coronavirus te beperken."

McDonald's kondigt aan dat het bestelproces bij de McDrive voortaan geheel contactloos verloopt: van het betalen tot het afgeven van de bestelling. Dat geldt ook voor de thuisbezorging via McDelivery. Verder wordt het aantal zitplaatsen bij McDonald's beperkt en worden speeltoestellen en kinderfeestjesruimtes gesloten. Onder meer bestelkiosken, deurklinken en pinautomaten worden extra vaak schoongemaakt.

Klanten die een pakketje krijgen via DPD hoeven bij ontvangst niet langer te tekenen op de scanner van de bezorger. Hoewel de scanner volgens de pakketdienst na iedere handtekening wordt gedesinfecteerd, zijn steeds meer mensen daar huiverig voor. Ze mogen nu op hun eigen tablet of telefoon akkoord geven. 

De opening van de pop-upstore van &C, het modemerk van Chantal Janzen, in Stadshart Amstelveen gaat zaterdag niet door. Janzen komt daar op 21 maart ook geen taart aansnijden, iets wat ze zou doen ter ere van de derde verjaardag van &C.  

Het Shopping Awards Gala op 26 maart in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk gaat niet door. Althans niet 'in zijn huidige vorm', meldt de Stichting Shopping Awards. Die buigt zich komend weekeinde over een alternatief. 

Catch The Shopper, een event van RetailTrends en CuriousYou, is verplaatst van 23 april naar 30 juni. De locatie is ongewijzigd: Inn Style in Maarssen.  

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!