Alle eet- en drinkgelegenheden op slot

Restaurants, cafés en bars sluiten in ieder geval tot 6 april de deuren. Dat heeft het kabinet zondag besloten om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Het verbod geldt niet voor maaltijdbezorging. Zo laten Domino's en New York Pizza weten de komende tijd wel geopend te blijven voor bezorging en afhaal. Ook Thuisbezorgd.nl blijft actief. Het besluit betekent wel dat ketens als fastfoodzaken als McDonald's en Burger King en koffieketens als Starbucks op slot gaan. McDonald's heeft al laten weten ook niet meer te bezorgen.

Yoghurt Barn nam zondag al een voorschot op het besluit en maakte als eerste keten bekend uit eigen beweging al zijn vestigingen tot nader order te sluiten. Oprichter Wouter Staal heeft voor de medewerkers werktijdverkorting aangevraagd. Hij laat weten met zijn managementteam volop bezig te zijn plannen te maken om door deze periode heen te komen. "Elke dag komen er nieuwe ideeën."

De komende tijd moet duidelijk worden hoe ondernemers worden gecompenseerd voor deze omzetloze periode. Koninklijke Horeca Nederland claimt dat een overbruggingskrediet van ruim vijf miljard euro nodig is. De organisatie vreest veel faillissementen, de eerste mogelijk al deze week.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!