In de problemen door coronavirus: 'Winkels hebben miljarden nodig'

In de problemen door coronavirus: 'Winkels hebben miljarden nodig'

In de non-food retailsector kelderen de omzetten doordat veel mensen thuisblijven vanwege het coronavirus. Daardoor ontstaan liquiditeitsproblemen, zegt brancheorganisatie INretail.

"De situatie die in enorm korte tijd is ontstaan, is uitzonderlijk", zegt algemeen directeur Jan Meerman. "Er zijn miljarden nodig om lucht te creëren." Hij pleit ervoor dat de overheid alle regelingen ruimhartig openstelt om ondernemers in de non-food retail te helpen overleven. Zowel lokaal als nationaal moet het mogelijk worden om het betalen van belasting uit te stellen, vindt Meerman.

Het is veel rustiger in de winkelstraten, ziet Bureau RMC. "De supermarkten draaien op volle toeren, maar de binnensteden komen piepend tot stilstand." Nadat premier Rutte afgelopen donderdag rond 15.00 uur ingrijpende maatregelen bekendmaakte (alle evenementen met meer dan 100 mensen afgelast, sociale contacten beperken), waren de gevolgen al snel te merken. De drukte nam met 33 procent af. Zaterdag was de daling 36 procent, zondag 50 procent. "Met het horecaverbod van afgelopen zondag zal de drukte de komende dagen verder afnemen. En wat als de meeste winkels helemaal zullen sluiten, zoals in menig land om ons heen?"

Lees hier het liveblog over de ontwikkelingen rond het coronavirus.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!