Thuiswinkel.org vraagt webwinkels retourtermijn te verlengen

Thuiswinkel.org vraagt webwinkels retourtermijn te verlengen

Thuiswinkel.org roept webwinkels op om tijdelijk hun retourtermijn te verlengen naar minimaal dertig dagen. 

Het retourneren van een bestelling binnen veertien dagen kan door het coronavirus lastig zijn. Vooral omdat wordt opgeroepen om zoveel mogelijk thuis te blijven. Het verlengen van de retourtermijn zou hier een uitkomst voor moeten bieden. 

Onlinewinkelen is momenteel de meest veilige manier om aan producten te komen. Consumenten zijn daardoor in zekere zin afhankelijk van webshops. "Dit brengt een verantwoordelijkheid met zich mee voor de branche als vitale sector. Door webwinkels op te roepen hun herroepingstermijn tijdelijk te verlengen naar minimaal dertig dagen geven we de markt, consument en vervoerders rust", vertelt Wijnand Jongen, directeur van Thuiswinkel.org. 

Ook de webshops profiteren van deze verlenging, omdat zij het momenteel al druk genoeg hebben om alle orders en retouren te verwerken. Een retourtermijn van dertig dagen zal de druk in de komende weken verlagen, stelt Jongen.

Reacties 1


Toon Verberg 25 mrt, 12:14

Wat een belachelijke oproep, als je boodschappen kunt doen, dan kun je ook je pakje afgeven als je iets wilt retourneren.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!