The Sting betaalt leveranciers later en is tot 1 juli dicht

The Sting betaalt leveranciers later en is tot 1 juli dicht

Kledingketen The Sting laat aan zijn leveranciers weten tot en met 1 juli 'gedeeltelijk aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen'. Dat blijkt uit een brief die in handen is van RetailNews.

In de brief, die ondertekend is door The Sting-oprichter Herman Franzen, meldt The Sting zijn relaties ‘hard nodig te hebben voor zijn voortbestaan’. Het bedrijf wil voor de korte en lange termijn zuivere afspraken maken, ‘die recht doen aan omstandigheden die we nog niet helemaal kennen’. Ook meldt het bedrijf dat het beleid van The Sting erop is toegespitst om de winkels vanaf 1 juli weer te openen. The Sting verwacht dan een 'verkoopexplosie' omdat de voorjaars- en zomercollectie met hoge kortingen moeten worden verkocht. Met de liquide middelen die daaruit ontstaan kunnen dan schulden worden afgelost.

Uit de brief wordt niet duidelijk wat The Sting precies met zijn betaaltermijnen doet. De retailer was maandagochtend niet direct bereikbaar voor een reactie op de brief. 

Eerder lieten onder meer Hunkemöller, WE Fashion en HEMA weten zijn betalingstermijnen te verlengen en ook de huurbetalingen op te schorten.


 

Reacties

De Sting is eigendom van een van de rijkste mensen van Nederland ....mss kan die gewoon wat terug storten en zijn verhuurders en leveranciers niet kapot laten gaan .....

Geplaatst door Michel Van dis op 30 maart 2020 om 10:38

Iedereen snapt dat het nu lastig is om de facturen op tijd te betalen. De vraag alleen is of dit een goede oplossing is? Wie worden de dupe van deze uitstel van betalingen in de modebranche. Het zijn de producenten in de lage lonen landen. Die kunnen hun medewerkers nu niet meer betalen en storten deze mensen in directe armoe. Is dit het gezicht van de nieuwe menselijkheid in modebranche? Al deze modebedrijven hebben mogelijkheden om online verkopen te stimuleren, krijgen overheidssteun en steun van hun financiers. En dan toch je leveranciers niet betalen is korte termijn denken en eenrichtings verkeer. Een verkeerd signaal van gerenommeerde merken en bedrijven. Zoek naar een echte oplossing i.p.v. het bij de minder sterken neer te leggen.

Geplaatst door Herman van Wissen op 30 maart 2020 om 12:14

En Herman van Wissen, wat precies zijn dan die echte oplossingen?
Hier zijn geen oplossingen voor, Retail is meer dan verhuurders en meer dan producenten een pure cashflow business. Als je maanden omzet gaat missen, dan kan het niet anders dan dat je rekeningen later zult betalen. Ik weet zeker dat in deze vergelijking de retail de minst sterke schakel in de keten is. Als de retailers massaal failliet gaan, krijgen noch de leveranciers noch de verhuurders één cent uit de boedel. Ik kan me opwinden over zulke onnadenkende reacties. Bedenk is hoe alle geldstromen zijn, dan zul je snappen dat geen enkele eigenaar van welke winkel dit bij kan passen....

Geplaatst door Bob Ultee op 30 maart 2020 om 12:55

Dus leg je het een schakeltje verder in de keten?
Of stap je naar een bank?

Geplaatst door Ruurd Klein Velderman op 30 maart 2020 om 13:12

[Deze reactie is door de gebruiker verwijderd]

Geplaatst door P. van Etten op 30 maart 2020 om 15:12

Action werd belachelijk gemaakt , waar zijn die moraalridders nu?

Geplaatst door Weer Kritisch op 30 maart 2020 om 18:44

meneer kritisch,

Ben dan ook even kritisch op action zelf
https://retailtrends.nl/news/59856/action-verlengt-eenzijdig-betalingstermijn-voor-leveranciers

want ook action past in dit rijtje.

Geplaatst door Koen de Koning op 30 maart 2020 om 19:17

Dicht tot 1 juli? Op basis waarvan?

Geplaatst door DANNY ROMBOUTS op 31 maart 2020 om 10:46

Laatste nieuws

RetailTrends