Kledingketen The Sting laat aan zijn leveranciers weten tot en met 1 juli 'gedeeltelijk aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen'. Dat blijkt uit een brief die in handen is van RetailNews.

In de brief, die ondertekend is door The Sting-oprichter Herman Franzen, meldt The Sting zijn relaties ‘hard nodig te hebben voor zijn voortbestaan’. Het bedrijf wil voor de korte en lange termijn zuivere afspraken maken, ‘die recht doen aan omstandigheden die we nog niet helemaal kennen’. Ook meldt het bedrijf dat het beleid van The Sting erop is toegespitst om de winkels vanaf 1 juli weer te openen. The Sting verwacht dan een 'verkoopexplosie' omdat de voorjaars- en zomercollectie met hoge kortingen moeten worden verkocht. Met de liquide middelen die daaruit ontstaan kunnen dan schulden worden afgelost.

Uit de brief wordt niet duidelijk wat The Sting precies met zijn betaaltermijnen doet. De retailer was maandagochtend niet direct bereikbaar voor een reactie op de brief. 

Eerder lieten onder meer Hunkemöller, WE Fashion en HEMA weten zijn betalingstermijnen te verlengen en ook de huurbetalingen op te schorten.