Jumbo zet meer medewerkers La Place in en helpt HEMA

Jumbo zet meer medewerkers La Place in en helpt HEMA

Jumbo zet vanaf volgende week in de supermarkten meer medewerkers van dochteronderneming La Place in. Ze gaan onder meer als gastdame of -heer aan de slag en helpen bij het deurbeleid. Dat zegt financieel topman Ton van Veen in een gesprek met RetailTrends.

Een groot deel van de 2500 medewerkers van La Place zit thuis, omdat alle restaurants dicht zijn door de coronacrisis. Sinds de sluiting werkt al personeel van La Place bij Jumbo, maar het aantal medewerkers wordt uitgebreid. La Place moet net als de rest van de horeca in elk geval tot 28 april de deuren gesloten houden.

Van Veen meldt dat Jumbo ondanks de crisis doorgaat met de uitrol van HEMA-schappen met non-foodartikelen naar de winkels. Sterker nog: "Misschien kunnen we die zelfs versnellen." Van Veen wijst erop dat HEMA nu hard wordt getroffen. "Als we anderen kunnen helpen, dan doen we dat." De cfo gaat er vooralsnog ook vanuit dat de geplande twaalf tot vijftien nieuwe winkels in België er dit jaar komen. Die zijn vooral gepland in het tweede deel van het jaar. "De voorbereidingen gaan dan ook gewoon door."

Online kampt Jumbo nog steeds met enorme drukte. De ophaal- en bezorgmomenten zitten vol. En dat zal nog wel een tijdje zo blijven, verwacht Van Veen. Jumbo probeert de opening van het derde distributiecentrum in Bleiswijk naar voren te halen en wil tegelijkertijd de capaciteit in de huidige twee e-fulfilment centers in Den Bosch en Raalte vergroten. "We proberen het maximale eruit te persen."

Reacties 2


Krzysztof Krawczyk 4 apr, 17:03

It is a pity that everything in the e-center of is at the expense of employees working there...


Reinder Koornstra 6 apr, 11:01

Wat mooi, al die altruïsten!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!