Zes procent loonsverhoging en eigen cao voor Picnic

Zes procent loonsverhoging en eigen cao voor Picnic

Vierduizend Picnic-medewerkers krijgen zes procent loonsverhoging. Dat staat in de nieuwe cao die Picnic samen met vakbond De Unie is overeengekomen.

Naast de loonsverhoging is ook een extra vakantiedag en jaarlijks tweehonderd euro voor een opleidingsbudget in de nieuwe cao opgenomen. Bovendien krijgen flexkrachten na twee jaar een vast contract indien het dienstverband verlengd wordt. 

"Zodra duidelijk werd dat de medewerkers van Picnic niet onder een bestaande cao vallen zijn we met verschillende partijen gaan praten over een eigen cao", aldus ceo Michiel Muller. "Ik ben trots dat we onze belofte waar hebben kunnen maken. Het is een eigentijdse cao geworden, die past bij onze manier van werken."

Vakbonden CNV en FNV staan bij de nieuwe cao buitenspel. "We hebben alle partijen uitgenodigd om aan tafel te komen, maar de FNV wilde liever rechtszaken voeren. Het CNV wilde dat allemaal afwachten, terwijl De Unie aan tafel bleef", zegt Muller tegen De Telegraaf. Picnic werkte sinds maart 2019 aan een nieuwe cao voor de e-commercesector.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!