Hunkemöller maakt einde aan huurconflict

Hunkemöller maakt einde aan huurconflict

Hunkemöller heeft het conflict met een aantal huurbazen bijgelegd. De lingerieketen heeft toegezegd de achterstallige huur alsnog over te maken en er zijn afspraken gemaakt over de toekomstige huren. Dat meldt het FD

De nieuwe afspraken houden onder meer in dat de huur van april en mei alsnog voldaan wordt. Ook de faillissementsaanvragen die zijn gedaan door twee verhuurders (Wereldhave en Gerard Paagman), zijn waarschijnlijk van de baan. De betreffende verhuurders konden dit wegens een geheimhoudingsverklaring niet bevestigen en de woordvoerder van Hunkemöller geeft geen commentaar op de situatie. 

Hunkemöller kondigde in maart het eenzijdige besluit aan om geen huur meer te betalen voor zeshonderd filialen. Later stelde financieel directeur Michael Hitchcock dat besluit bij door omzetgerelateerde huur te betalen. Dan zou de lingerieketen tot en met juni huur betalen naar rato van het omzetverlies per filiaal. Maar ook dat besluit viel niet in goede aarde.

Niet alleen voor Hunkemöller werd het faillissement aangevraagd. Het gebeurde eerder ook voor Ici Paris XL en ook modeketen C&A zou te maken hebben met een faillissementsaanvraag, zo meldde NU.nl woensdag.

 

Reacties

Eindelijk op de knieën. Nu die andere machtsmisbruikers nog.

Geplaatst door Retail Expert op 7 mei 2020 om 10:22

@Retail Expert Dus de vastgoedreuzen hoeven geen centje pijn te pakken en de retailer moet de volledige klap nemen? Wie is hier nou de machtsmisbruiker, erg kortzichtige reactie.

Geplaatst door Barbara Smeets op 7 mei 2020 om 11:39

@Barbara Smeets. Is Dhr. Paagman dan een vastgoedreus? En al die andere kleine verhuurders? Wie is hier kortzichtig?

Geplaatst door Retail Expert op 7 mei 2020 om 11:40

Weet u wat C&A betekent crediteuren afpersen

Geplaatst door Ger Boer op 7 mei 2020 om 11:41

@Retail expert; Dit soort vastgoedeigenaren lijken zich niet te beseffen dat zij net zo afhankelijk van hun huurders zijn, als hun huurders van de consument. En die laatste geeft op dit moment bar weinig uit. Als je dan keihard je huur gaat afdwingen geef je geen blijk van inzicht in de huidige marktsituatie die alleen doorstaan kan worden wanneer alle partijen een deel van de pijn willen pakken.

Geplaatst door Barbara Smeets op 7 mei 2020 om 12:18

Wij hebben het faillissement aan laten vragen via het Invorderingsbedrijf. Betaaltermijn ver boven de 120 dagen en ook een winkelketen! Loopt nu! Hoop op goed nieuws. Aanpakken die grote partijen. Denken dat ze alles mogen bij kleine jongens.

Geplaatst door Peter Van Vliet Jellema op 8 mei 2020 om 00:17

barbara ik denk dat jouw reactie erg kortzichtig is. werkt zeker voor deze formule

Geplaatst door eddy white op 8 mei 2020 om 05:46

MediaMarkt is van het zelfde laken en pak. Die betalen helemaal niet.
Ook daarvan kan binnenkort de faillissementsaanvrage worden verwacht.

Geplaatst door Jaap Kooijman op 8 mei 2020 om 13:53

Laatste nieuws









RetailTrends