Hunkemöller heeft het conflict met een aantal huurbazen bijgelegd. De lingerieketen heeft toegezegd de achterstallige huur alsnog over te maken en er zijn afspraken gemaakt over de toekomstige huren. Dat meldt het FD

De nieuwe afspraken houden onder meer in dat de huur van april en mei alsnog voldaan wordt. Ook de faillissementsaanvragen die zijn gedaan door twee verhuurders (Wereldhave en Gerard Paagman), zijn waarschijnlijk van de baan. De betreffende verhuurders konden dit wegens een geheimhoudingsverklaring niet bevestigen en de woordvoerder van Hunkemöller geeft geen commentaar op de situatie. 

Hunkemöller kondigde in maart het eenzijdige besluit aan om geen huur meer te betalen voor zeshonderd filialen. Later stelde financieel directeur Michael Hitchcock dat besluit bij door omzetgerelateerde huur te betalen. Dan zou de lingerieketen tot en met juni huur betalen naar rato van het omzetverlies per filiaal. Maar ook dat besluit viel niet in goede aarde.

Niet alleen voor Hunkemöller werd het faillissement aangevraagd. Het gebeurde eerder ook voor Ici Paris XL en ook modeketen C&A zou te maken hebben met een faillissementsaanvraag, zo meldde NU.nl woensdag.