Hunkemöller maakt einde aan huurconflict

Hunkemöller maakt einde aan huurconflict

Hunkemöller heeft het conflict met een aantal huurbazen bijgelegd. De lingerieketen heeft toegezegd de achterstallige huur alsnog over te maken en er zijn afspraken gemaakt over de toekomstige huren. Dat meldt het FD

De nieuwe afspraken houden onder meer in dat de huur van april en mei alsnog voldaan wordt. Ook de faillissementsaanvragen die zijn gedaan door twee verhuurders (Wereldhave en Gerard Paagman), zijn waarschijnlijk van de baan. De betreffende verhuurders konden dit wegens een geheimhoudingsverklaring niet bevestigen en de woordvoerder van Hunkemöller geeft geen commentaar op de situatie. 

Hunkemöller kondigde in maart het eenzijdige besluit aan om geen huur meer te betalen voor zeshonderd filialen. Later stelde financieel directeur Michael Hitchcock dat besluit bij door omzetgerelateerde huur te betalen. Dan zou de lingerieketen tot en met juni huur betalen naar rato van het omzetverlies per filiaal. Maar ook dat besluit viel niet in goede aarde.

Niet alleen voor Hunkemöller werd het faillissement aangevraagd. Het gebeurde eerder ook voor Ici Paris XL en ook modeketen C&A zou te maken hebben met een faillissementsaanvraag, zo meldde NU.nl woensdag.

 

Reacties 8


Retail Expert 7 mei, 10:22

Eindelijk op de knieën. Nu die andere machtsmisbruikers nog.


Barbara Smeets 7 mei, 11:39

@Retail Expert Dus de vastgoedreuzen hoeven geen centje pijn te pakken en de retailer moet de volledige klap nemen? Wie is hier nou de machtsmisbruiker, erg kortzichtige reactie.


Retail Expert 7 mei, 11:40

@Barbara Smeets. Is Dhr. Paagman dan een vastgoedreus? En al die andere kleine verhuurders? Wie is hier kortzichtig?


Ger Boer 7 mei, 11:41

Weet u wat C&A betekent crediteuren afpersen


Barbara Smeets 7 mei, 12:18

@Retail expert; Dit soort vastgoedeigenaren lijken zich niet te beseffen dat zij net zo afhankelijk van hun huurders zijn, als hun huurders van de consument. En die laatste geeft op dit moment bar weinig uit. Als je dan keihard je huur gaat afdwingen geef je geen blijk van inzicht in de huidige marktsituatie die alleen doorstaan kan worden wanneer alle partijen een deel van de pijn willen pakken.


Peter Van Vliet Jellema 8 mei, 00:17

Wij hebben het faillissement aan laten vragen via het Invorderingsbedrijf. Betaaltermijn ver boven de 120 dagen en ook een winkelketen! Loopt nu! Hoop op goed nieuws. Aanpakken die grote partijen. Denken dat ze alles mogen bij kleine jongens.


eddy white 8 mei, 05:46

barbara ik denk dat jouw reactie erg kortzichtig is. werkt zeker voor deze formule


Jaap Kooijman 8 mei, 13:53

MediaMarkt is van het zelfde laken en pak. Die betalen helemaal niet.
Ook daarvan kan binnenkort de faillissementsaanvrage worden verwacht.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!