Minister roept woekerrentes webshops tijdelijk halt toe

Minister roept woekerrentes webshops tijdelijk halt toe

De woekerrentes die webwinkels rekenen moeten dit jaar flink omlaag. Minister Hoekstra (Financiën) komt met een tijdelijke maatregel waardoor webshops geen maximale rente van veertien, maar van tien procent mogen rekenen. Dat meldt De Telegraaf.

De maatregel moet mensen met financiële problemen wat lucht geven, 'in ieder geval tot het einde van het jaar'. Zo kunnen consumenten die door de coronacrisis geraakt zijn hun benodigde aankopen doen tegen een lagere rente. Hoekstra wil hen beschermen tegen hoge lasten, maar geeft ook aan dat hij geld lenen niet te aantrekkelijk wil maken. 

Budgetinstituut Nibud adviseerde de minister om de rentes tijdens de crisis te verlagen, maar waarschuwt ook voor een 'te drastische verlaging'. Dat zou er uiteindelijk toe kunnen leiden dat bepaalde kredieten niet meer aangeboden worden of dat de looptijden voor de afbetaling langer worden, waardoor klanten langer met hogere schulden achterblijven.

Hoekstra streeft ernaar om de maatregel, die alleen voor nieuwe kredieten zal gelden, per 1 augustus in te voeren. Daarna wordt een structurele verlaging van de rente onderzocht. 

Reacties 1


L Hakvoort 20 mei, 10:27

het zou de minister sieren als hij dat ook doet voor overheidsinstellingen zoals CJIB (boetes) en belastingdienst die bij de minste of de geringste te late betaling gelijk forse boetes heffen. Maar zoals alles bij de overheid, de vinger wijzen naar anderen maar niet voor de overheid zelf ...

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!