Kunstgebitformule Denticien mikt op twintig winkels

Kunstgebitformule Denticien mikt op twintig winkels

Denticien, een nieuw winkelconcept voor tandprotheses, wil uitgroeien tot een franchiseketen. Dat vertelt oprichter Germen Versteeg aan RetailTrends. Afgelopen week ging de eerste vestiging open in Alkmaar.

Versteeg hoopt binnen vijf jaar op twintig winkels te zitten. Daarvoor zoekt hij naar locaties tussen de honderd en 130 vierkante meter. In Alkmaar zit Denticien in een voormalige Eye Wish-vestiging in het lokale winkelcentrum De Mare. Drukke stadscentra ziet hij niet zitten. “Parkeren is er moeilijk en de huren zijn bizar.” Bovendien ziet hij bij lokale winkelcentra de meeste traffic. “We zitten tussen drie supermarkten en het is knetterdruk voor de deur.”

Op termijn wil Denticien ook uitbreiden naar het buitenland. Er is volgens Versteeg al interesse uit onder meer India en de Verenigde Staten. “Dit is echt iets wat de grenzen over zal gaan. Protheses heb je in elk land nodig.”

Denticien wil de verkoop van kunstgebitten uit de klinische sfeer halen. Klanten kunnen er digitale scans van hun mond laten maken en protheses rollen er ter plekke uit de 3D-printer. Versteeg voorziet voor tandprothetici een zelfde ontwikkeling als bij opticiens, die de verkoop van brillen van de medische hoek naar de winkelstraat hebben verplaatst.

Lees op RetailTrends meer over de plannen van Denticien.
 

Reacties 1


Maarten Donia Nota 4 jun, 23:00

Kunstgebit????? Is dat niet een modetrend uit de seventies?

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!