Het beste van RetailTrends: week 24

Het beste van RetailTrends: week 24

RetailTrends.nl richt zich op voor de retail relevante achtergronden met onder meer tips, video's, fotoreportages, columns, expertartikelen en whitepapers. RetailNews zet de vijf meest gelezen artikelen van afgelopen week op een rij.

Jumbo en Coop willen 83 miljoen van Sligro: hoe zit het ook alweer?
Maandag beginnen de getuigenverhoren over de overname van de Emté-supermarkten. Jumbo en Coop willen 83 miljoen euro zien van Sligro, de vorige eigenaar. Drie vragen (en antwoorden).

Waarom Magazijn 1181 'geen suf warenhuis is'
Het mag volgens mede-eigenaar Peter van der Hooft geen warenhuis heten, maar Magazijn 1181 in Amstelveen heeft er wel veel van weg. Het nieuwe winkelconcept dat aanstaande zaterdag open gaat, komt in het voormalige pand van Hudson’s Bay en beslaat twee verdiepingen. Het assortiment bestaat uit een reguliere kledingcollectie en een wisselend aanbod dat aansluit bij een bepaald thema. “Waarom zou een warenhuis op dit moment een afdeling met koffers hebben?

Komen verhuurders retailers voldoende tegemoet?
De coronacrisis doet veel stof opwaaien tussen winkelhuurders en pandeigenaren. Afgelopen week hebben retailers, brancheverenigingen en verhuurders een akkoord bereikt, waarmee in april en mei de helft van de huur kwijtgescholden zou worden. Voor de maand juni wordt vijftig procent doorgeschoven naar volgend jaar. Doen vastgoedeigenaren zo genoeg om retailers tegemoet te komen?

Hoe Pockies groot wil worden met 'couch couture'
Het Pockies-avontuur begon eigenlijk als een grap voor Michiel Dicker en zijn twee compagnons. Maar toen de eerste lading boxers met zakken binnen drie weken uitverkocht was, wist hij het zeker: bankhangers snakken naar couch couture. Zes jaar later wordt er bij Pockies nog steeds veel gelachen, maar ook hard aan de weg getimmerd.

Waarom Baunat geen klassiek businessmodel wil
Crisis of niet: klanten van Baunat zijn geen types die op de kleintjes letten. Gemiddeld besteden ze enkele duizenden euro's en ook bonbedragen van enkele tonnen komen voor. Past dat wel bij ons calvinistische land? “Nederland is een van de best presterende markten.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!