VkusVill wil dit jaar meer winkels openen in Nederland

De Russische supermarktketen VkusVill wil dit jaar meerdere winkels in Nederland openen. Dat zegt Job Veltman, die deel uitmaakt van het vijfkoppige 'founding team' van VkusVill, tegen RetailTrends.

Onlangs werd in Amsterdam de eerste winkel geopend. Het filiaal in de Ferdinand Bolstraat in De Pijp is het eerste buiten Rusland. VkusVill (vrij vertaald 'SmaakStad') presenteert zich als 'de gezonde super'. Met lokale producten, rechtstreeks van de producent. Niet per se biologisch, wel duurzaam. En dat alles voor een betaalbare prijs, bijna alles onder huismerk.

VkusVill, in 2009 opgericht door Andrej Krivenko, is een snelgroeiende keten in Rusland. De omzet bedroeg vorig jaar 1,2 miljard euro. Het bedrijf heeft inmiddels meer dan 1250 winkels, verdeeld over Moskou en 26 andere steden. Elke dag komen er twee winkels bij.

In eerste instantie gaat het dit jaar om uitbreiding in Amsterdam. "Maar hopelijk volgt nog een tweede stad", zegt Veltman. "We geloven erin dat we een concept hebben waarmee we in alle steden van Nederland een meerwaarde kunnen bieden buiten de normale supermarkten om."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!