Het blijft onrustig rond HEMA. Een groep ontevreden schuldeisers heeft het faillissement aangevraagd van het moederbedrijf van de warenhuisketen. Ze voelen zich benadeeld door de overname van HEMA vorige week, meldt het FD.

Het gaat volgens de krant om een groep professionele beleggers, die 54 miljoen euro aan HEMA hebben geleend. Deze lening had vorige week maandag afgelost moeten worden, maar dat is niet gebeurd. In plaats daarvan greep de belangrijkste groep schuldeisers de macht. Zij krijgen alle aandelen in bezit en strepen in ruil daarvoor driehonderd van de 750 miljoen euro aan schulden van HEMA weg.

Op basis van bronnen en documenten meldt het FD dat eind vorige week het faillissement van het moederbedrijf is aangevraagd. Ook hebben de ontevreden schuldeisers beslag laten leggen op aandelen van drie HEMA-bv's, waaronder het warenhuis zelf.

Een woordvoerder van HEMA zegt tegen de krant dat het geen gevolgen heeft voor het bedrijf. "Het ligt in de lijn der verwachting dat bij schuldverlichting partijen ontevreden zijn." Volgens het FD kan de groep schuldeisers het de nieuwe eigenaren lastig maken om HEMA snel door te verkopen.