'Ontevreden beleggers vragen faillissement moederbedrijf HEMA aan'

'Ontevreden beleggers vragen faillissement moederbedrijf HEMA aan'

Het blijft onrustig rond HEMA. Een groep ontevreden schuldeisers heeft het faillissement aangevraagd van het moederbedrijf van de warenhuisketen. Ze voelen zich benadeeld door de overname van HEMA vorige week, meldt het FD.

Het gaat volgens de krant om een groep professionele beleggers, die 54 miljoen euro aan HEMA hebben geleend. Deze lening had vorige week maandag afgelost moeten worden, maar dat is niet gebeurd. In plaats daarvan greep de belangrijkste groep schuldeisers de macht. Zij krijgen alle aandelen in bezit en strepen in ruil daarvoor driehonderd van de 750 miljoen euro aan schulden van HEMA weg.

Op basis van bronnen en documenten meldt het FD dat eind vorige week het faillissement van het moederbedrijf is aangevraagd. Ook hebben de ontevreden schuldeisers beslag laten leggen op aandelen van drie HEMA-bv's, waaronder het warenhuis zelf.

Een woordvoerder van HEMA zegt tegen de krant dat het geen gevolgen heeft voor het bedrijf. "Het ligt in de lijn der verwachting dat bij schuldverlichting partijen ontevreden zijn." Volgens het FD kan de groep schuldeisers het de nieuwe eigenaren lastig maken om HEMA snel door te verkopen.

 

Reacties 2


Koos Weggeman 23 jun, 12:48

De hema heeft zoveel schuld door deze beleggers op z,n nek gekregen met zo,n hoge rente dat dit nooit goed kangaan.


Ton Brouwers 25 jun, 10:21

Het is een mooi bedrijf echter wordt alles kapot gemaakt door beleggers (geldwolven. We moeten onze Nederlandse bedrijven niet verkwanselen

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!