Jumbo wordt niet de nieuwe HEMA-eigenaar

Jumbo wordt niet de nieuwe HEMA-eigenaar

Supermarktketen Jumbo wil HEMA niet overnemen. "We zijn wel heel erg geïnteresseerd in de toekomst van HEMA, maar zeker niet als eigenaar", meldt cfo Ton van Veen in een gesprek met De Telegraaf.

Jumbo leek een logische keuze omdat de supermarkt zeventien locaties van HEMA overneemt en HEMA krijgt een schap met eigen producten in elke Jumbo-supermarkt. Bovendien liet HEMA-topman Tjeerd Jegen vorige week de naam van Jumbo vallen als potentiële overnamekandidaat. "Ik snap dat uit het oogpunt van Tjeerd heel goed", zegt Van Veen. "Ik snap dat je als management op zoek bent naar stabiliteit en we hopen dat HEMA de juiste kapitaalstructuur vindt."

De aankomende weken hebben verschillende bieders de kans om een bod te doen op HEMA en zo het warenhuis over te nemen van de schuldeisers die het nu in handen hebben. Als er de komende weken geen beter bod komt dan het bod van de obligatiehouders, dan blijft HEMA in elk geval de aankomende twaalf maanden in hun bezit.

Gisteren werd bekendgemaakt dat een groep ontevreden schuldeisers het faillissement van drie HEMA-bv's heeft aangevraagd. Reden is dat de groep zich benadeeld voelt door de overname van HEMA vorige week.

Reacties 3


B Z 24 jun, 12:34

Is Tjeerd wel de juiste man op deze plek?
Hij doet allerlei die kant nog wal raken!


Jaap Griep 24 jun, 16:49

Zet er een goede Ah sm neer en alles komt goed


Jan Havinga 24 jun, 22:03

Dit alles heeft AH heel snel doen besluiten, AFBLIJVEN VAN DIE ROTZOOI

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!