Jumbo wordt niet de nieuwe HEMA-eigenaar

Jumbo wordt niet de nieuwe HEMA-eigenaar

Supermarktketen Jumbo wil HEMA niet overnemen. "We zijn wel heel erg geïnteresseerd in de toekomst van HEMA, maar zeker niet als eigenaar", meldt cfo Ton van Veen in een gesprek met De Telegraaf.

Jumbo leek een logische keuze omdat de supermarkt zeventien locaties van HEMA overneemt en HEMA krijgt een schap met eigen producten in elke Jumbo-supermarkt. Bovendien liet HEMA-topman Tjeerd Jegen vorige week de naam van Jumbo vallen als potentiële overnamekandidaat. "Ik snap dat uit het oogpunt van Tjeerd heel goed", zegt Van Veen. "Ik snap dat je als management op zoek bent naar stabiliteit en we hopen dat HEMA de juiste kapitaalstructuur vindt."

De aankomende weken hebben verschillende bieders de kans om een bod te doen op HEMA en zo het warenhuis over te nemen van de schuldeisers die het nu in handen hebben. Als er de komende weken geen beter bod komt dan het bod van de obligatiehouders, dan blijft HEMA in elk geval de aankomende twaalf maanden in hun bezit.

Gisteren werd bekendgemaakt dat een groep ontevreden schuldeisers het faillissement van drie HEMA-bv's heeft aangevraagd. Reden is dat de groep zich benadeeld voelt door de overname van HEMA vorige week.

Reacties

Is Tjeerd wel de juiste man op deze plek?
Hij doet allerlei die kant nog wal raken!

Geplaatst door B Z op 24 juni 2020 om 12:34

Zet er een goede Ah sm neer en alles komt goed

Geplaatst door Jaap Griep op 24 juni 2020 om 16:49

Dit alles heeft AH heel snel doen besluiten, AFBLIJVEN VAN DIE ROTZOOI

Geplaatst door Jan Havinga op 24 juni 2020 om 22:03

Laatste nieuws

RetailTrends