HEMA-fans presenteren plan voor overname

HEMA-fans presenteren plan voor overname

Twee burgerinititiatieven presenteren volgende week hun gezamenlijke plan aan HEMA om de warenhuisketen over te nemen. Dat schrijven ze vrijdag op de opiniepagina in de Volkskrant.

Het gaat om de initiatieven HoudeHema en WeloveHema, die van HEMA een coöperatie willen maken. Zo'n tienduizend mensen hebben aangegeven dat ze een aandeel willen kopen of geld willen lenen. Het gaat om gemiddeld 560 euro. "Als je bedenkt dat deze tienduizend mensen de 2,5 procent 'early adopters' zijn, dan willen potentieel 400 duizend Nederlanders wel een stukje HEMA kopen. Als dan ook nog de verhuurders van de panden, private partijen met wat meer geld, de franchisenemers en leveranciers meedoen, kan je gezamenlijk de HEMA kopen en gestaag verlossen van de schulden", zeggen de initiatiefnemers.

Het plan, inclusief berekeningen, wordt komende week naar de directie van HEMA 'en de groep van acht schuldbezitters' gestuurd. "Dit is een aanbod dat ze niet kunnen negeren."

De HEMA-fans zijn niet de enigen die de keten in handen proberen te krijgen. Zo hebben Michiel Witteveen van het moederbedrijf van Blokker en een consortium rond de Nederlandse investeringsmaatschappij Parcom serieuze interesse. Ook investeringsmaatschappij Flacks Group uit Miami heeft zich gemeld. Daarnaast zou Ahold Delhaize een bod op HEMA overwegen.

Reacties 9


T A 10 jul, 10:13

Valt weer veel regen nu!


Jan Janssen 10 jul, 11:20

Op zich goed bedoeld, en mooi om te zien dat Hema nog veel steun bij de consumenten heeft. Ik vraag me wel af of de initiatiefnemers zich ervan bewust zijn dat het overnemen van een grootschalige organisatie niet alleen een kwestie van geld is, maar dat er vooral ook bestuurlijke en organisatorische expertise bij komt kijken.


Jelle Nuijen 10 jul, 11:30

Kom op , lijkt me een leuk plan. Ik doe mee.gtoetjes aan ieder die dit leest.


M V 10 jul, 12:09

Laat de HEMA eerst eens stoppen met Mexico ed. Hoofdkantoor gewoon in Nederland ipv in Abudabi.
Laat het weer een Nederlands bedrijf worden. Dan hebben ze recht van bestaan.
Ik wil best investeren, maar wil dan ook CEO worden. Tjeerd heeft een goede naam, maar bakt er niks van momenteel.


Roy Dongen 10 jul, 12:10

Laat de Amerikanen met hun Angelsaksische leegpluk en schulden opzadel methoden deze keer graag buiten de boot vallen. Anders kunnen we deze discussie over een paar jaar na weer een drama nog een keer overdoen. De meeste investeerders willen maar 1 ding: geld, veel en meestal snel. Bedrijven willen lange termijn resultaten.


H. Winkel 10 jul, 12:26

Investeren op emotie en sentiment. Doet me denken aan de poging om DAF te redden destijds waar je ook vanaf 100 gulden mede eigenaar kon worden. Mensen hebben geen idee waarin ze investeren en of dit uiteindelijk rendabel is. Koop liever bitcoin, is ook gokken


c.t. de koning 10 jul, 13:58

Beste mensen koop andelen Ahold, en laat die de klus klaren
succes verzekerd want Hema kan echt weer groeien naar een volwaardig Nederlands Retail icoon


Willem Vink 11 jul, 12:09

Wat een malloten zijn die burgers, ze lieten wat koopgedrag betreft HEMA vallen als een baksteen en zo heeeeeeel veel meer landgenoten, want online kopen (soms bij HEMA) is veel makkelijker, vaak goedkoper en als het niet voorradig is ben je niet voor niets geweest, dus onze burgers gunnen HEMA niks en deze maffe mensen denken dat de omzet en winstcijfers wel beter gaat worden? Absoluut niet, het zal alleen nog minder worden, online gaat gewoon nog veel groter worden. Fysiek is voor dit soort winkels met geen duidelijk verschil van producten een doodlopende weg.


Sander R 11 jul, 18:54

Ik heb mij zelf ook aangemeld dat ik aandelen wil kopen van Hema. Ik hoop dat meer mensen dat willen doen en dat Hema uiteindelijk een coöperatie wordt. En dat Hema niet in handen komt van Amerikaanse Investeerders die Hema alleen maar kapot willen maken en alleen maar aan zich zelf denken. Hema moet van iedereen worden en dat zoveel mensen zich aanmelden dat ze geïnteresseerd zijn om aandelen te kopen van Hema.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!