'Acht gegadigden voor overname HEMA'

'Acht gegadigden voor overname HEMA'

Naar verwachting worden maximaal acht biedingen op HEMA uitgebracht. Dat schrijft De Financiële Telegraaf op basis van gesprekken met betrokkenen.

Partijen die geïnteresseerd zijn moeten uiterlijk maandag een bod uitbrengen. De schuldeisers van de winkelketen hebben in totaal ruim vijftig partijen aangeschreven, van wie er acht serieuze interesse hebben. Bekend is dat Blokker-eigenaar Michiel Witteveen, de Nederlandse investeerder Parcom en het Amerikaanse Flacks op HEMA azen. Ook Ahold Delhaize zou een bod overwegen.

Naast deze vier zijn er twee burgerinitiatieven die deze week een plan naar de schuldeisers sturen. Fans van HEMA zouden het bedrijf daarbij via aandelen in handen krijgen.

HEMA is sinds vorige maand in handen van een groep schuldeisers. Zij kregen alle aandelen in handen, in ruil voor het wegstrepen van driehonderd miljoen aan schulden. Daarmee kwam er een einde aan een periode van ruim anderhalf jaar onder miljardair Marcel Boekhoorn.

Reacties 6


Ger De vries 13 jul, 10:24

Blokker heeft een vuile streek geleverd door al een bod te doen tijdens de onderhandelingen tussen schuldeisers en Boekhoorn. Daarmee een bom gelegd onder een deal. Als Blokker de Hema overneemt zet ik geen voet meer in een Blokker of Hema.


Ikke Weet het 13 jul, 12:21

Ja ja ger, dat weten we nu wel 🙄


Aristo MICHELS 13 jul, 13:52

Tja dat Boefhoorn het onderste uit de kan wilde is genoegzaam duidelijk. De man ontmantelde het concern versneld. Paradepaardjes zoals distributiecentra en bakkerijen moesten zonodig snel verkocht worden en kwaliteit moest omlaag. Als je dan het risico volledig bij financiers legt is het snel afgelopen.


Hans Wijket 13 jul, 15:58

Weer snelle jongens die over de rug van de medewerkers hun zakken vullen en de medewerkers verder afknijpen


Sander R 13 jul, 19:39

Ik heb gekozen om aandelen van Hema te kopen via het burgerinitiatief om Hema te redden. Ik heb het gehad dat sommige bedrijven zoals private equity bedrijven uitknijpen. Daarom heb ik gekozen voor het burgerinitiatief en ik hoop dat meerdere mensen aandelen van Hema willen kopen. Ik hoop echt niet dat Amerikaanse investeerders uiteindelijk Hema overneemt


c.t. de koning 13 jul, 21:59

Beste mensen nog een 1 maal, Ahold, zou een zege zijn voor de Detailhandel
en voor de consument, en een mooie toekomst voor de Hema.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!