'Acht gegadigden voor overname HEMA'

'Acht gegadigden voor overname HEMA'

Naar verwachting worden maximaal acht biedingen op HEMA uitgebracht. Dat schrijft De Financiële Telegraaf op basis van gesprekken met betrokkenen.

Partijen die geïnteresseerd zijn moeten uiterlijk maandag een bod uitbrengen. De schuldeisers van de winkelketen hebben in totaal ruim vijftig partijen aangeschreven, van wie er acht serieuze interesse hebben. Bekend is dat Blokker-eigenaar Michiel Witteveen, de Nederlandse investeerder Parcom en het Amerikaanse Flacks op HEMA azen. Ook Ahold Delhaize zou een bod overwegen.

Naast deze vier zijn er twee burgerinitiatieven die deze week een plan naar de schuldeisers sturen. Fans van HEMA zouden het bedrijf daarbij via aandelen in handen krijgen.

HEMA is sinds vorige maand in handen van een groep schuldeisers. Zij kregen alle aandelen in handen, in ruil voor het wegstrepen van driehonderd miljoen aan schulden. Daarmee kwam er een einde aan een periode van ruim anderhalf jaar onder miljardair Marcel Boekhoorn.

Reacties

Blokker heeft een vuile streek geleverd door al een bod te doen tijdens de onderhandelingen tussen schuldeisers en Boekhoorn. Daarmee een bom gelegd onder een deal. Als Blokker de Hema overneemt zet ik geen voet meer in een Blokker of Hema.

Geplaatst door Ger De vries op 13 juli 2020 om 10:24

Ja ja ger, dat weten we nu wel 🙄

Geplaatst door Ikke Weet het op 13 juli 2020 om 12:21

Tja dat Boefhoorn het onderste uit de kan wilde is genoegzaam duidelijk. De man ontmantelde het concern versneld. Paradepaardjes zoals distributiecentra en bakkerijen moesten zonodig snel verkocht worden en kwaliteit moest omlaag. Als je dan het risico volledig bij financiers legt is het snel afgelopen.

Geplaatst door Aristo MICHELS op 13 juli 2020 om 13:52

Weer snelle jongens die over de rug van de medewerkers hun zakken vullen en de medewerkers verder afknijpen

Geplaatst door Hans Wijket op 13 juli 2020 om 15:58

Ik heb gekozen om aandelen van Hema te kopen via het burgerinitiatief om Hema te redden. Ik heb het gehad dat sommige bedrijven zoals private equity bedrijven uitknijpen. Daarom heb ik gekozen voor het burgerinitiatief en ik hoop dat meerdere mensen aandelen van Hema willen kopen. Ik hoop echt niet dat Amerikaanse investeerders uiteindelijk Hema overneemt

Geplaatst door Sander R op 13 juli 2020 om 19:39

Beste mensen nog een 1 maal, Ahold, zou een zege zijn voor de Detailhandel
en voor de consument, en een mooie toekomst voor de Hema.

Geplaatst door c.t. de koning op 13 juli 2020 om 21:59

Laatste nieuws

RetailTrends