HEMA moet groot deel staatssteun terugbetalen

HEMA moet groot deel staatssteun terugbetalen

HEMA moet meer dan de helft van de NOW-subsidie aan de overheid terugbetalen. De warenhuisketen heeft 11,4 miljoen euro aan staatssteun ontvangen, dat was veel meer dan nodig. Dat meldt RTL Z

Van de 11,4 miljoen euro moet HEMA zes miljoen euro terugbetalen. Dan blijft er nog 5,4 miljoen aan subsidie over. Bij het aanvragen van de subsidie verwachtte de warenhuisketen dat de omzet nog verder zou dalen, maar dat is niet gebeurd. "De NOW-aanvraag kwam vroeg in de crisis. We wisten toen nog niet zeker of de winkels open mochten blijven", meldt een woordvoerder aan de nieuwssite. 

Het verleende voorschot van 11,4 miljoen is ongeveer tachtig procent van het aangevraagde bedrag. Daaruit valt af te leiden dat HEMA een aanvraag deed van 14,2 miljoen euro aan staatssteun. 2,6 keer zoveel als waar HEMA uiteindelijk recht op lijkt te hebben.

Door de coronacrisis kwam de omzet bij HEMA in een dip. De retailer sloot het eerste kwartaal af met een netto-omzet van 224,8 miljoen euro. Dat is een kwart minder dan het eerste kwartaal van 2019.

Reacties

Als men een geschiedenis van +90 jaar omruilt voor het snelle geld van graaiers als KKR en Lion Capital, dan mag er rustig een punt worden achtergezet. En hoeft er geen zuur verdient belastinggeld via de Hema naar "investeerders" te gaan.

Geplaatst door Henry Kravis op 23 juli 2020 om 22:59

Laatste nieuws

RetailTrends