Moederbedrijf Blokker haakt af in overnamestrijd HEMA

Mirage Retail Group, het moederbedrijf van Blokker en Big Bazar, is niet meer in de race om HEMA over te nemen. Dat bevestigt een woordvoerster na berichtgeving van het AD.

Waarom Mirage is afgehaakt, wil het bedrijf niet zeggen. "Aangezien het proces nog in volle gang is doet Mirage geen andere mededelingen op dit moment. Mirage wenst de medewerkers van HEMA veel succes bij het vinden van een nieuwe eigenaar waarmee zij verder kunnen bouwen aan de toekomst van dit mooie Hollandse merk."

Ceo Michiel Witteveen van Mirage zei eind vorige maand tegen RetailTrends dat hij nog steeds interesse had in HEMA. Samen met een partner zou hij de warenhuisketen willen overnemen. "Dat wil ik niet laten doen van gelden van Blokker." Eerder die maand had hij al een bod op de warenhuisketen gedaan. Dat was voordat HEMA tot een akkoord kwam met de schuldeisers, die een fors deel van de schulden wegstrepen en in ruil daarvoor alle aandelen krijgen. 

De schuldeisers zoeken een nieuwe eigenaar. Onder de geïnteresseerden zijn onder meer een consortium rond de Nederlandse investeringsmaatschappij Parcom en investeringsmaatschappij Flacks Group uit Miami. De burgerinitiatieven Hou de HEMA en WeLoveHEMA meldden dit weekeinde ook dat ze een bod hebben uitgebracht op HEMA. Ze zeiden dat ze zich hebben aangesloten bij een van de andere biedende partijen. Maar ze wilden niet kwijt om wie het gaat.

Reacties 4


bas werner 27 jul, 14:29

verrassend hoor! Mooie gratis publiciteit verder nooit de bedoeling geweest van deze schreeuwerd.


Pieter Bleiswijk 27 jul, 14:44

Dit is wel een afgrijselijke streek geweest.Gelukkig zijn we binnen nu en 1.5 jaar verlost van het vreselijk ouderwetse Blokker concern. De bruidsschat is in record tempo verbrand!


Frits Vries 27 jul, 15:44

Van een kale kip kun je niet plukken
En
Een kale kip kan ook niet kopen.
Wel lachwekkend dat die Witteveen dit zonder blozen kan.


Joop Steenbergen 28 jul, 10:43

Zeer verstandig van Witteveen laat hij eerst maar blokker opnieuw goed op de rit zetten daar heeft spesial zijn handen vol aan

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!