Wilde staking bij winkels FNG-keten Brantano: 'Het kookpunt is bereikt'

UPDATE: FNG wil uitstel van betaling voor Nederlandse activiteiten, faillissementsaanvraag voor Brantano

Bij zo'n twintig à dertig winkels van Brantano in België is een onaangekondigde staking bezig, zegt vakbond ACV Puls. De keten maakt deel uit van de noodlijdende modegroep FNG, ook het moederbedrijf van onder meer Miss Etam en Steps.

"Het kookpunt is bereikt bij het personeel", zegt vakbondsman Sven De Scheemaeker tegen RetailNews. "Door de wekenlange onzekerheid. Welke toekomst heeft Brantano nog in België en welke toekomst heeft FNG überhaupt nog? Stevenen we af op een faillissement of een doorstart? Of komt er een verkoop? Op al die vragen hebben we al wekenlang geen antwoord gekregen. Het personeel heeft vandaag beslist om een krachtig signaal te geven: de maat is vol." Het personeel wil volgens De Scheemaeker uiterlijk vrijdag antwoord hebben, net voordat de koopjesperiode in België begint.

De directe aanleiding voor de wilde staking is dat het personeel nu al een loonoverzicht heeft gekregen. Normaal gesproken komt dat pas aan het eind van het jaar. "Dat het nu al gebeurt, is zeer uitzonderlijk. Het doet iedereen vrezen voor een nakend faillissement." 

De Scheemaeker weet niet hoelang de staking gaat duren en wat precies de gevolgen ervan zijn. Er zijn volgens hem ook gewoon mensen aan het werk, omdat ze de noodzaak er niet van inzien. Anderen zeggen dat ze het werk pas hervatten als ze antwoord hebben gekregen. Een derde groep wil vandaag een krachtig signaal afgeven en is van plan donderdag weer aan de slag te gaan.

De woordvoerder van FNG was woensdagmiddag niet bereikbaar.

Screenshot Google Streetview

Zie ook: FNG krijgt jaarverslag nog steeds niet rond

Reacties 1


Marchell Schepers 30 jul, 11:11

Ze hebben vandaag hun faillissement aangevraagd, helaas.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!