Sterk halfjaar voor Zalando, verwachting voor 2020 verhoogd

Sterk halfjaar voor Zalando, verwachting voor 2020 verhoogd

Webwinkel Zalando heeft het eerste halfjaar van 2020 sterke cijfers neergezet. De online retailer noteerde een omzet van 3,56 miljard euro, een stijging van bijna twintig procent ten opzichte van vorig jaar. 

Waar Zalando de eerste zes maanden van 2019 afsloot met een ebit van 108 miljoen euro, is dat dit jaar verder gestegen naar 113,3 miljoen. Daarnaast heeft het bedrijf nu 34 miljoen actieve klanten, zo'n twintig procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. 

"Zalando is sterker uit de eerste coronagolf gekomen dan aan het begin van de pandemie. Dat is een resultaat van onze duidelijke strategie, sterke samenwerking en buitengewone teamprestatie", aldus David Schröder.

Vanwege de sterke groei in het tweede kwartaal, verhoogt Zalando zijn verwachtingen voor de tweede helft van 2020. Het bedrijf verwacht over het hele jaar een omzetstijging van vijftien tot twintig procent te realiseren en een aangepast ebit van 250 tot 300 miljoen euro. 

 

Reacties

Merkwaardig verhaal. Over lees je dat webwinkels tientallen procenten meer hebben verkocht door Corona, maar volgens meneer Schroder was Corona een nadeel en zijn ze er sterker uitgekomen door hun strategie, samenwerking en buitengewone teamprestatie.

Geplaatst door Bert Ysfogel op 11 augustus 2020 om 18:35

Laatste nieuws

RetailTrends