Beurshandelaar sleept HEMA voor de rechter

Beurshandelaar Alco Pieren sleept HEMA en de raad van bestuur van de warenhuisketen voor de rechter. Hij claimt dat HEMA ten onrechte de rente op de achtergestelde obligaties niet betaalt, schrijft De Telegraaf.

Volgens de krant wil multimiljonair Pieren het verkoopproces van HEMA stilleggen totdat de gemiste rentebetalingen alsnog zijn voldaan. Pieren betoogt dat HEMA daarvoor genoeg geld in kas heeft. Het warenhuis is niet onder de de indruk van de rechtsgang. Een woordvoerster zegt dat HEMA al rekening had gehouden met gerechtelijke procedures. 

De belangrijkste groep schuldeisers greep half juni de macht bij HEMA. In ruil voor het wegstrepen van driehonderd miljoen aan schulden kregen ze alle aandelen in handen. De schuldeisers willen snel weer van HEMA af. De Nederlandse investeringsmaatschappij Parcom lijkt daarvoor de beste papieren te hebben.

Reacties 1


dr. Theo Terdu 17 aug, 12:41

The battle called Hema !
Ten diepste gaat het om het in stand houden van ego's in plaats van te kijken wat het beste is voor de toekomst van het bedrijf. Marcel Boekhoorn stak opnieuw bezieling in Hema maar een doodzieke patiënt genees je niet van de een op andere dag.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrieven van RetailTrends en mis niets!

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!