Er zijn nog maar enkele overnamekandidaten over voor HEMA. Dat melden bronnen aan De Telegraaf. Onder meer het consortium van investeringsmaatschappij Parcom, Jumbo-familie Van Eerd en oud-eigenaar Marcel Boekhoorn zou nog in de race zitten.

Daarnaast zou het Britse investeringsfonds Alteri, dat eerder speelgoedketen Intertoys overnam, meedingen naar de overname van het warenhuis. Het concern laat in een reactie aan de krant weten niet te reageren op speculaties. Tot slot zijn er nog de twee burgerinitiatieven die HEMA willen overnemen en recent een bod hebben uitgebracht. Mei Li Vos (HouDeHEMA) wil geen toelichting geven op het bod of de status daarvan.

Het management van HEMA zou begin deze maand al een bezoek hebben gebracht aan de warenhuizen, distributiecentra en het hoofdkantoor met de overgebleven kandidaten. HEMA wil dat echter niet bevestigen. Het warenhuis laat weten dat er gesprekken worden gevoerd met verschillende partijen, maar dat er geen harde deadline geldt waarop een definitieve tweede bieding moet worden gedaan.