'Nog maar enkele overnamekandidaten voor HEMA'

'Nog maar enkele overnamekandidaten voor HEMA'

Er zijn nog maar enkele overnamekandidaten over voor HEMA. Dat melden bronnen aan De Telegraaf. Onder meer het consortium van investeringsmaatschappij Parcom, Jumbo-familie Van Eerd en oud-eigenaar Marcel Boekhoorn zou nog in de race zitten.

Daarnaast zou het Britse investeringsfonds Alteri, dat eerder speelgoedketen Intertoys overnam, meedingen naar de overname van het warenhuis. Het concern laat in een reactie aan de krant weten niet te reageren op speculaties. Tot slot zijn er nog de twee burgerinitiatieven die HEMA willen overnemen en recent een bod hebben uitgebracht. Mei Li Vos (HouDeHEMA) wil geen toelichting geven op het bod of de status daarvan.

Het management van HEMA zou begin deze maand al een bezoek hebben gebracht aan de warenhuizen, distributiecentra en het hoofdkantoor met de overgebleven kandidaten. HEMA wil dat echter niet bevestigen. Het warenhuis laat weten dat er gesprekken worden gevoerd met verschillende partijen, maar dat er geen harde deadline geldt waarop een definitieve tweede bieding moet worden gedaan.

Reacties

Ik lees de naam Alteri, is niet te hopen, heeft hier al bijna twee ketens om zeep geholpen. Weet er alles van, kijk maar naar Intertoys wat daar gebeurd is onder Alteri

Geplaatst door Lexz Z op 21 augustus 2020 om 10:42

Inderdaad het moet maar eens afgelopen zijn met al die sprinkhaan partijen het zijn uiteindelijk altijd de medewerkers die de dupe zijn. Wanneer komt er eens wetgeving tegen deze praktijken.

Geplaatst door Leo Klop op 21 augustus 2020 om 14:22

Daar ben ik het mee eens. De prijzen gaan omhoog, de kwaliteit en de service omlaag door die sprinkhaanfondsen. Daar is niemand mee gediend. Het geld (ons geld) verdwijnt naar het buitenland.

Geplaatst door Henk Bakker op 21 augustus 2020 om 17:15

Ik hoop niet dat Parcom of Alteri de nieuwe eigenaar wordt van Hema. Maar dat WeloveHema de nieuwe eigenaar wordt van Hema. Ik heb geen vertrouwen in als Parcom of Alteri de nieuwe eigenaar wordt van Hema. Daarom heb ik mij aangemeld als geïnteresseerd om aandelen van Hema te kopen via www.welovehema.nl.

Geplaatst door Sander R op 22 augustus 2020 om 13:16

Laatste nieuws

RetailTrends