Bristol heeft interesse in Brantano-winkels

Bristol heeft interesse in Brantano-winkels

Schoenenketen Bristol is geïnteresseerd in enkele winkels van het failliete Brantano. Dat laat ceo Elise Vanaudenhove weten aan De Tijd. “De curatoren zoeken nog overnemers voor 66 niet-verkochte Brantano’s.”

Bristol kondigde eerder aan zeventien winkels in België te sluiten, omdat het bedrijf al enkele jaren verlies draait. Toch weerhoudt dat de retailer niet. “We blijven ook winkels openen”, aldus Vanaudenhove. 

Deze week werd bekend dat Deichmann, moederbedrijf van vanHaren, 43 van de 66 Brantano-winkels overneemt. “Er komt een deel van de markt vrij, en wij gaan proberen dat in te pikken”, stelt Vanaudenhove. De ceo is waakzaam door de uitbreiding van vanHaren. “VanHaren komt dichter in onze buurt dan Brantano. Toch is de opportuniteit groter dan de dreiging.”

“Wij hebben een concurrentievoordeel, want wij kennen de noden van de Belgische klanten. Anders dan vanHaren verkopen wij ook kleding. VanHaren zal een krachttoer moeten uithalen. Het moet zijn 43 nieuwe winkels in oktober vol schoenen zien te krijgen”, aldus Vanaudenhove.
 

Reacties 2


Sergio Ghanzi 26 aug, 10:02

Heel raar, eerst geven ze aan per week veel verlies te draaien, geen steun van de banken en meerdere winkels te gaan sluiten. In Nederland zijn er al veel gesloten en er gaan nog stuk of 10 dicht dit jaar.

Ik vermoed een stunt om aandacht net als een aantal jaar geleden toen ze riepen we openen heel veel winkels


Mark Lubbers 26 aug, 10:26

Bijzonder, Bristol zit in zwaar weer maar wilt wel meer winkels... Wat een spelletjes worden er toch gespeeld in de retail wereld. Zeker niet genoeg geleerd van het wanbeleid bij FNG.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!