Schoenenketen Bristol is geïnteresseerd in enkele winkels van het failliete Brantano. Dat laat ceo Elise Vanaudenhove weten aan De Tijd. “De curatoren zoeken nog overnemers voor 66 niet-verkochte Brantano’s.”

Bristol kondigde eerder aan zeventien winkels in België te sluiten, omdat het bedrijf al enkele jaren verlies draait. Toch weerhoudt dat de retailer niet. “We blijven ook winkels openen”, aldus Vanaudenhove. 

Deze week werd bekend dat Deichmann, moederbedrijf van vanHaren, 43 van de 66 Brantano-winkels overneemt. “Er komt een deel van de markt vrij, en wij gaan proberen dat in te pikken”, stelt Vanaudenhove. De ceo is waakzaam door de uitbreiding van vanHaren. “VanHaren komt dichter in onze buurt dan Brantano. Toch is de opportuniteit groter dan de dreiging.”

“Wij hebben een concurrentievoordeel, want wij kennen de noden van de Belgische klanten. Anders dan vanHaren verkopen wij ook kleding. VanHaren zal een krachttoer moeten uithalen. Het moet zijn 43 nieuwe winkels in oktober vol schoenen zien te krijgen”, aldus Vanaudenhove.