Beurshandelaar Alco Pieren komt met een tegenvoorstel om tot een akkoord te komen met andere HEMA-schuldeisers. Dat meldt het FD. Pieren spande in augustus een rechtszaak aan tegen het warenhuis omdat HEMA volgens hem ten onrechte de rente op de achtergestelde obligaties niet betaalt.

In het voorstel van de multimiljonair profiteert niet alleen de grootste groep obligatiehouders als HEMA wordt doorverkocht, maar ook de houders van achtergestelde obligaties. In tegenstelling tot het huidige plan, waarbij die beleggers hun inleg vrijwel volledig kwijtraken. 

Pieren eiste vorige week in een kort geding dat het warenhuis zijn schuldsanering stopzet. De beurshandelaar zou het verkoopproces van HEMA willen stilleggen, totdat de gemiste rentebetalingen alsnog zijn voldaan. Het bedrijf heeft daarvoor genoeg geld in kas, stelt hij. Het tegenvoorstel waarmee Pieren nu komt is een alternatieve oplossing, maar het is nog maar de vraag of de grootste groep obligatiehouders met het voorstel instemt. Zij gaan er, in tegenstelling tot de achtergestelde obligatiehouders, volgens dit plan op achteruit.