Expresso en Claudia Sträter alweer doorverkocht

Winkelketens Expresso en Claudia Sträter zijn alweer doorverkocht, nog geen drie weken nadat ze in handen vielen van Martijn Rozenboom. De ketens zijn vanaf deze week eigendom van de Van Uffelen Groep.

Financiële details over de transactie worden niet bekendgemaakt door Van Uffelen, dat 46 eigen winkels heeft. Met de verkoop zegt Rozenboom, die onlangs aankondigde 28 van de175 voormalige FNG-winkels te zullen sluiten, zich volledig te zullen focussen op de merken Miss Etam en Steps. Over Promiss wordt op dit moment niets bekendgemaakt. 

Volgens De Telegraaf verwacht Van Uffelen minimaal dertig van de circa zestig winkels van Claudia Sträter en Expresso open te houden, afhankelijk van hoe rendabel ze zijn en het verloop van de onderhandelingen met verhuurders van de winkelpanden. Daarmee is de werkgelegenheid voor minimaal 175 medewerkers gegarandeerd. Het concern uit Delft zegt Expresso en Claudia Sträter weer op te willen bouwen tot ‘gerenommeerde en onderscheidende merken’. 
 

Reacties 4


Bert Gosenshuis 23 sep, 11:35

Gefeliciteerd en succes.


Rudy Bos 23 sep, 13:04

Eindelijk positief nieuws uit deze soap...


Hans Klop 23 sep, 13:53

"Gefeliciteerd", "positief nieuws".......ik lees dat er ongeveer 30 van de 60 winkels (weet niet van welke keten) gaan sluiten. Dat lijkt me geen positief nieuws en ook geen felicitatie waard! Dat betekent voor een hele hoop mensen ontslag. Ook bij Miss Etam sluiten er een hoop winkels. Kortom, het is met alle andere ellende gewoonweg een drama.


Chris Van Wesemael 23 sep, 20:31

Rozenboom kan zich op de borst kloppen... hij heeft die 30 winkelsluitingen alvast niet gewild...

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!