Albert Heijn lanceert vandaag zijn nieuwe bezorgservice Albert Heijn Compact in Haarlem. Dat maakte de supermarktketen bekend tijdens de opening van zijn zevende Home Shop Center (HSC) in Bleiswijk, een distributiecentrum voor onlineboodschappen.

Met de bestelservice richt Albert Heijn zich op één- en tweepersoonshuishoudens. Klanten kunnen met een aparte AH Compact-app bestellingen plaatsen vanaf 35 euro, die gratis worden thuisbezorgd. In de nieuwe app is een vierde van het onlineassortiment van de supermarktketen beschikbaar.

De service is in eerste instantie uitsluitend beschikbaar voor huishoudens in Haarlem. Albert Heijn zegt aan de hand van ervaringen te zullen besluiten of en hoe AH Compact verder wordt uitgerold.

Het nieuwe HSC in Bleiswijk heeft een oppervlakte van twintigduizend vierkante meter en gaat veertigduizend bestellingen per week verwerken. Er werken zo'n duizend mensen. Eerder dit jaar kwam er al een HSC bij in Oosterhout (bij Nijmegen), in november vorig jaar opende er eentje in Amsterdam.