'Overnamekandidaten staan open voor KoopdeHEMA'

Investeringsmaatschappijen Parcom en Alteri, de twee resterende overnamekandidaten voor HEMA, staan niet afwijzend tegenover de fondsenwervingscampagne KoopdeHEMA. Dat zegt Mei Li Vos, initiatiefnemer van stichting HENA (Het Enige Nederlandse Alternatief) tegen het AD.

HENA wil met het initiatief 'KoopdeHEMA' zoveel mogelijk geld ophalen bij particuliere en professionele beleggers om aandelen te kopen bij de toekomstige eigenaar van het warenhuis. De stichting zegt contact te hebben gehad met zowel Parcom als Alteri. "En dat was in allebei de gevallen zeker niet afwijzend", aldus Vos. "Het is nu afwachten wie de nieuwe eigenaar wordt en of we vervolgens nader tot elkaar kunnen komen."

Beleggers zouden HENA al meer dan negen miljoen euro hebben toegezegd, maar zelf noemt Vos geen bedragen. De politica wil alleen kwijt dat 'het lekker loopt'. "Al een paar duizend mensen hebben zich ingeschreven, dus het gaat de goede kant op."

Parcom en Alteri hebben beide een bod uitgebracht op HEMA. Die eerste is een Nederlands bedrijf dat rondom de mogelijke overname van HEMA wordt ondersteund door de familie Van Eerd, eigenaar van supermarktketen Jumbo. Alteri is een Britse investeringsmaatschappij die in 2017 Intertoys overnam van Blokker Holding. Pakweg anderhalf jaar na de overname ging de speelgoedketen failliet.

Volgens het FD heeft Alteri met name interesse in bedrijven 'met een vlekje'. "Doordat ze zo goed thuis zijn in retail durven ze meer dan anderen", zegt een anonieme bron uit de financiële sector tegen de krant. Volgens een van HEMA's obligatiehouders 'stoppen ze het liefst zo weinig mogelijk kapitaal in hun bedrijven, en keren zichzelf agressief dividend uit'.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!