HEMA stapt naar rechter om uitzending EenVandaag over asbest

HEMA is naar de rechter gestapt om te voorkomen dat EenVandaag een uitzending over asbest in make-upproducten uitzendt. Dat schrijft het AD. In de aflevering toont het programma aan dat een product van het warenhuis sporen van de potentieel kankerverwekkende stof bevat.

Het actualiteitenprogramma van AvroTros testte diverse merken cosmetica bij het asbestlaboratorium in Vianen. Uit het onderzoek blijkt dat zowel een poeder van HEMA als van Douglas asbestsporen bevat, die mogelijk kunnen vrijkomen bij het gebruik van het product. Het programma confronteerde HEMA en Douglas eerder met de resultaten, waarop de retailers de producten uit hun assortiment haalden en zelf een onderzoek startten. Uit onderzoek van TNO bleek vervolgens dat de producten geen asbestsporen bevatten, waarna deze weer in de schappen werden gelegd. 

Daarna ontstond getouwtrek tussen HEMA en EenVandaag rondom de uitzending van het item. Die werd tot twee keer toe uitgesteld maar vindt deze woensdagavond alsnog plaats. HEMA laat weten een kort geding aan te spannen tegen EenVandaag om de uitzending te voorkomen en eist rectificatie van het item, dat in aanloop naar de aflevering al online verscheen. De 'EenVandaag-laboratoria' zouden onschuldige talkvezels ten onrechte aanzien voor asbestvezels, aldus het warenhuis. De zaak dient woensdagmiddag bij de rechtbank.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!