De schuldeisers van HEMA willen het warenhuis deze maand nog verkopen. Als dat niet lukt, gaan de huidige eigenaren een jaar lang niet meer actief de markt op. Dat blijkt uit stukken die het warenhuis heeft gepubliceerd ten behoeve van belanghebbenden, die in handen zijn van NU.nl.

De schuldeisers willen deze maand nog overeenstemming bereiken met een van de twee overnamekandidaten. Op dit moment zijn alleen Parcom en Alteri nog in de race. Die eerste is een Nederlandse investeerder die rondom de mogelijke overname van HEMA wordt ondersteund door de familie Van Eerd, eigenaar van supermarktketen Jumbo. Alteri is een Britse investeringsmaatschappij en onder meer oud-eigenaar van Intertoys.

"Als er geen overeenstemming wordt bereikt met een van deze twee bieders, dan zullen onze aandeelhouders ervoor kiezen dat zij eigenaar blijven", aldus een woordvoerder van HEMA tegen de nieuwssite. Mocht de verkoop niet doorgaan, dan heeft dit volgens de schuldeisers geen consequenties voor de winkels. Het komende jaar ligt de focus dan niet op het zoeken naar een koper, maar op de bedrijfsvoering.