Onrust bij Miss Etam: deel winkels dicht, personeel krijgt geen salaris

Er is grote onrust bij Miss Etam. De ene na de andere winkel wordt gesloten, omdat de huur niet wordt voldaan. Het personeel ontvangt geen salaris. Dat meldt vakbond AVV.

Volgens het AD staan in een intern memo 33 winkels die zijn gesloten of binnenkort de deuren sluiten. Het gaat onder meer om filialen in Leiden, Gorinchem, Leidschendam, Tilburg, Goes, Ede, Helmond, Deventer, Veenendaal, Sittard, Waalwijk, Arnhem, Meppel en Assen.

Miss Etam maakte deel uit van de Belgische modegroep FNG, die in augustus failliet ging. De Nederlandse ketens (Miss Etam, Claudia Sträter, Steps en Expresso) werden begin september opgekocht door 'bedrijvendokter' Martijn Rozenboom. Hij bracht ze onder in de holdingmaatschappij NXT Fashion. Het oude management bleef aan boord. Expresso en Claudia Sträter werden al snel doorverkocht aan de Van Uffelen Groep.

Rozenboom is omstreden. Hij kocht eerder diverse failliete ketens op, maar zelden werd het een succes. Zo nam hij begin vorig jaar Op = Op Voordeelshop over, maar bleek al snel dat een doorstart er toch niet in zat. Vakbond AVV noemt Rozenboom 'een boef van het zuiverste water'. Werknemers van Miss Etam worden opgeroepen een loonvordering in te stellen. "Betaalt Rozenboom niet snel, dan vragen we faillissement aan." Rozenboom was voor het AD niet bereikbaar.

Ook een medewerkster van een filiaal in Doetinchem heeft sinds de overname nog geen salaris ontvangen, meldt haar man aan RetailNews. "Maar ja, dat wisten we toen hij zei dat hij het wilde kopen. De curator heeft alleen maar naar het geld gekeken en niet naar wat werkelijk zijn plan is. Het is diep en diep triest."

Patrick van der Borden, die actief was als commercieel directeur bij NXT Fashion, bevestigt aan RetailNews dat hij het bedrijf heeft verlaten. Hij wil niet zeggen waarom. "Ik ga iets anders doen, maar daar kan ik nog niet over spreken."

Reacties 10


Joost Kriek 8 okt, 09:46

Iedereen wist dat dit ging gebeuren behalve de curator in kwestie? Het hele zaakje stinkt en het is uitermate sneu voor de werknemers die hun best staan te doen.


bloempie bloem 8 okt, 10:32

Ik lees nergens dat Roozenboom gebeld is en dat hij heft laten weten dat hij de salarissen niet meer kan/wil betalen; er is 1 medewerkster die geen salaris heeft ontvangen. Iets minder tendentieus mag wel, toch?


Hans Hartwig 8 okt, 10:51

bloempie bloem, even doorklikken. Er is niemand bereikbaar voor commentaar.
Het is zoals Joost Kriek al schreef: wat bezielde de curator om met deze partij in zee te gaan?
Dit gaat ook op voor allerlei andere ketens, het lijkt dat de heren en dames curatoren de partijen geloven op hun blauwe ogen. Nog verder uitknijpen, nog meer schulden en dan vervolgens doodleuk weer met een nieuw project starten.
Begrijp de banken ook niet meer.


Erik van der Pluim 8 okt, 10:57

Wat een puinhoop. Triest dat het oude management aan mocht blijven en beloond wordt voor de blunders die gemaakt zijn in het verleden. Ten koste van de werknemers, die nu in de ellende zitten. Gelukkig is er al eentje vertrokken... nu de rest nog.


AA Mast 8 okt, 12:31

Heb nog een vonnis liggen tegen dhr. R. Hij betaald gewoon niet. Ga je recht maar halen in Zwitserland en of bij de Curator. Geen zaken mee doen en keihard aanpakken.


marko r rends 8 okt, 12:36

als je je als personeel even goed verdiept in hoe het gegaan is bij "op is op voordeelshop" weet je dat de kans op een doorstart eigenlijk 0 is .
kosten worden gelijk zo snel mogelijk omlaag gebracht ten koste van .... alles .
als ik daar nu werkte pakte ik per direct mn spullen en vertrok door de voordeur naar huis .


A. S 8 okt, 13:19

Je kan het ook omdraaien. Waarom gaan al deze type winkels failliet ?? Is het door mis management, kan zijn. Maar een feit is dat de loonkosten de pan uitreizen. we willen allemaal in een prachtige dure auto rijden toch. Maar wat veel erger is dat je niemand hoort over de hoge huren van de panden. De vastgoed wereld trekt zich niets aan van dit leed van de werknemers en werkgevers. Ze blijven de huren verhogen. Tuurlijk is het triest voor al het personeel wat op straat komt te staan, dat gun je niemand. Ja de deal van dhr R. en de curator is vaag en omstreden. Maar het geboefte blijft wederom buiten schot. Welke politieke partij heeft het lef om hier wat aan te doen????


Reinder Koornstra 8 okt, 13:48

Laten we duidelijk zijn, noch de curator, noch Martijn Roozenboom zijn de oorzaak van het faillissement van Miss Etam. Dát komt omdat de keten al jaren niks brengt wat al niet tig keer in dat winkelcentrum geboden wordt! De curator doet wat een curator moet doen, zonder zich iets van de belangen van het personeel gelegen te laten liggen!
Tja, en Roozenboom komt niet voor niets aan zijn reputatie: hij is een handelaar die niet eens weet wat hij met zo’n winkelketen aanmoet! Hij verkoopt de aanwezige voorraden in de nog niet gesloten filialen, en houdt daar, na betaling van de curator, een paar grijpstuivers aan over! Daar hoef je als vakbond bij voorbaat niets van te verwachten!
Tja, dat personeel zou wel gék zijn zelf ontslag te nemen, tenzij ze al een goede baan terug hebben! Anders krijgen ze geen nabetaling van dat niet-ontvangen loon, en ook geen WW uitkering!
Treurig, maar ook, wat voegt Miss Etam nou toe aan die winkelcentra’s!


Joost Kriek 8 okt, 13:50

Je kan je inderdaad afvragen waarom er eigenlijk alleen nog maar buitenlandse concerns op de AAA-locaties zitten. Het heeft meerdere redenen maar een ervan is dat de huren maar blijven stijgen terwijl de bezoekersaantallen dalen en je staat als huurder met je rug tegen de muur. De wet is niet gemaakt voor situaties zoals in winkelcentra waar een verhuurder alle panden in bezit heeft en er zo geen eerlijke huurtoetsing kan plaatsvinden.


Rozenboom Oplichter 8 okt, 15:31

Er word niks betaald door heer rozenboom
Personeel ,klanten ,buitenland enz.
Dacht de curator een juiste actie hebben uitgehaald.
Curator zal wel gelukkig zijn met zijn inkomsten.

Personeel daar integen zijn uitgespuugd door rozenboom

En van overname van uffelen speelt ook een mooi rolletje.
3/4 personeel niet meenemen.

En dan toch hopen dat ze naam voort kunnen zetten.

Heel veel sterkte aan al het personeel.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!