Er is grote onrust bij Miss Etam. De ene na de andere winkel wordt gesloten, omdat de huur niet wordt voldaan. Het personeel ontvangt geen salaris. Dat meldt vakbond AVV.

Volgens het AD staan in een intern memo 33 winkels die zijn gesloten of binnenkort de deuren sluiten. Het gaat onder meer om filialen in Leiden, Gorinchem, Leidschendam, Tilburg, Goes, Ede, Helmond, Deventer, Veenendaal, Sittard, Waalwijk, Arnhem, Meppel en Assen.

Miss Etam maakte deel uit van de Belgische modegroep FNG, die in augustus failliet ging. De Nederlandse ketens (Miss Etam, Claudia Sträter, Steps en Expresso) werden begin september opgekocht door 'bedrijvendokter' Martijn Rozenboom. Hij bracht ze onder in de holdingmaatschappij NXT Fashion. Het oude management bleef aan boord. Expresso en Claudia Sträter werden al snel doorverkocht aan de Van Uffelen Groep.

Rozenboom is omstreden. Hij kocht eerder diverse failliete ketens op, maar zelden werd het een succes. Zo nam hij begin vorig jaar Op = Op Voordeelshop over, maar bleek al snel dat een doorstart er toch niet in zat. Vakbond AVV noemt Rozenboom 'een boef van het zuiverste water'. Werknemers van Miss Etam worden opgeroepen een loonvordering in te stellen. "Betaalt Rozenboom niet snel, dan vragen we faillissement aan." Rozenboom was voor het AD niet bereikbaar.

Ook een medewerkster van een filiaal in Doetinchem heeft sinds de overname nog geen salaris ontvangen, meldt haar man aan RetailNews. "Maar ja, dat wisten we toen hij zei dat hij het wilde kopen. De curator heeft alleen maar naar het geld gekeken en niet naar wat werkelijk zijn plan is. Het is diep en diep triest."

Patrick van der Borden, die actief was als commercieel directeur bij NXT Fashion, bevestigt aan RetailNews dat hij het bedrijf heeft verlaten. Hij wil niet zeggen waarom. "Ik ga iets anders doen, maar daar kan ik nog niet over spreken."