Wal-Mart staat te trappelen aan Indiase grens

De Amerikaanse supermarktreus Wal-Mart staat te trappelen om de Indiase markt te betreden. Deze week kondigde het Aziatische land nog aan dat buitenlandse warenhuizen en supermarkten zich binnenkort mogen vestigen in het land. Wal-Mart zal echter nog even moeten wachten. Waarschijnlijk worden de grootste retailer ter wereld en zijn collega-reuzen in eerste instantie buiten de deur gehouden.

“India wordt het volgende China”, zegt bestuurder John Menzer van Wal-Mart. “We kunnen bijna niet wachten om er voet aan de grond te krijgen.” Volgens consultants van McKinsey is het op één na meest bevolkte land ter wereld jaarlijks goed voor 250 miljard dollar aan winkelomzet. Ruim 95 procent daarvan wordt op dit moment behaald in kleine buurtwinkeltjes en stalletjes. Grote en efficiënte winkels bestaan bijna nog niet. Consumenten hebben daar echter wel veel behoefte aan. De Indiase middenklasse heeft steeds meer te besteden.

Wal-Mart zal waarschijnlijk dan niet meteen toegelaten worden, het is al wel volop bezig contacten te leggen, en politici en consumenten lekker te maken voor zijn komst. Dat het concern vorig jaar al voor 1,5 miljard dollar aan Indiase producten heeft ingekocht voor de Amerikaanse markt, zal daar wellicht bij helpen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!