Delhaize gaat winkelkarretjes automatisch ontsmetten

Delhaize heeft een systeem gelanceerd waarmee handen en winkelkarretjes automatisch ontsmet kunnen worden. Dat meldt Het Nieuwsblad

De geautomatiseerde ontsmettingsmethode wordt vanaf deze week ‘in golven’ ingevoerd in alle 128 supermarkten van Delhaize. Klanten kunnen hun karretje bij de ingang van de winkel vastzetten onder het reinigingstoestel. Als het groene lampje op de machine gaat branden, kan de klant zijn handen erin steken en wordt ook de handgreep van het winkelwagentje ontsmet. 

Onlangs riep moederbedrijf Ahold Delhaize zijn klanten op om hun aankopen voor de feestdagen gespreid te doen. De feestdagen zorgen volgens topman Frans Muller voor de nodige hectiek, vooral op het gebied van logistiek. "We hopen dat we de leveringen kunnen spreiden en sporen klanten daarom aan dat ook met hun aankopen te doen."
 
 

Reacties 1


Carmen Haezebrouck 26 feb, 00:23

Bij ad delhaize in poperinge is het systeem automatische ontsmetting kapot! Onlang geweest en als je winkelkar in het ontsmettingsapp. Zit moet je de deurtjes zelf dicht doen! Gelukkig kan je de handen wassen en ontsmetten vlakbij! Voor de veiligheid neem ik de volgende keer toch dettol ontsmettingsdoekjes mee! Ik ben 65 plusser en risicopatient, en erg bang voor een besmetting met corona! Veilig is het mss wel als het werkt! Normaal laat ik mijn boodschappen thuis leveren maar na 1 jaar is het wel leuk weer eens zelf een boodschap te doen! Ik ben alleenstaande en heb zelfs geen knuffelcontact! Te bang om covid op te lopen!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!