Kledingketen H&M wil zijn distributiecentrum in Tiel sluiten. Het is de bedoeling dat de werkzaamheden worden overgenomen door het logistieke centrum in Hamburg.

Volgens een woordvoerster gaat het om een 'voorgenomen besluit'. Een definitieve beslissing is nog niet genomen. "Onze collega's in Tiel zijn geïnformeerd en hebben uiteraard onze hoogste prioriteit. Wij zullen hen te allen tijde als eerste op de hoogte brengen van alle ontwikkelingen." Op de vraag hoeveel mensen er werken, kwam nog geen antwoord. Het dc in Tiel werd in 2015 geopend. Er was destijds plaats voor 170 medewerkers.

"We onderzoeken en evalueren continu of de huidige opzet van onze logistiek passend is bij de markt van nu", legt de woordvoerster uit. "Dit doen we om ervoor te zorgen dat we het juiste product, op het juiste moment op de juiste plek hebben. Dit past geheel binnen het transformatieproces waarin de H&M-groep zich momenteel bevindt." In oktober meldde H&M dat er volgend jaar 250 winkels verdwijnen. Het bedrijf zegt zich meer op online te willen richten.