Parcom en Jumbo-familie gaan om de tafel met KoopdeHEMA

Parcom en Jumbo-familie gaan om de tafel met KoopdeHEMA

De beoogde nieuwe eigenaren van HEMA, te weten investeerder Parcom en de Jumbo-familie Van Eerd, willen samenwerken met KoopdeHEMA als de overname rond is. Volgens het burgerinitiatief worden de details over de samenwerking in januari uitgewerkt.

“We zijn enorm blij met de steun van al die betrokken HEMA-fans”, aldus Jumbo-cfo en vertegenwoordiger van Mississippi Ventures (het investeringsvehikel van de familie Van Eerd) Ton van Veen. “Het geeft ons aan hoe geliefd de HEMA is en dat geeft vertrouwen voor de toekomst.” Wat de samenwerking precies inhoudt, is nog niet duidelijk.

Van Veen zei eerder tegen RetailTrends dat het nog maar de vraag is in hoeverre KoopdeHEMA daadwerkelijk aandelen kan overnemen – wat oorspronkelijk het doel van de stichting achter het initiatief was. “Dat zie ik niet zo snel voor me”, aldus de Jumbo-topman destijds. “Het gaat om een transactie van ruim vierhonderd miljoen euro, die heel complex is.” 

Investeringsmaatschappij Parcom en Mississippi Ventures bereikten eind oktober een voorwaardelijke overeenkomst met de schuldeisers van HEMA. De partijen hebben nog tot half december om bankfinanciering te bewerkstelligen en de koop van het warenhuis af te ronden. 

Zie ook: Wat is de Jumbo-familie van plan met HEMA?
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!