Supermarktketen Jumbo is met vastgoedfonds Annexum in gesprek over de verkoop van 62 winkelpanden. Na verkoop wil Jumbo de panden weer terughuren. Die transactie moet het bedrijf zo'n 300 miljoen euro opleveren. Dat meldt het FD op basis van diverse bronnen in de vastgoedsector.

Zowel Annexum als Jumbo zelf bevestigen de gesprekken, maar willen verder niet in details treden. Het zou gaan om 55 voormalig C1000-filialen die Jumbo in 2012 heeft gekocht en omgebouwd naar zijn eigen formule. Ook zeven andere panden die verhuurd zijn aan andere winkelformules behoren tot de transactie. 

Of de verkoop van de winkelpanden samenhangt met de koop van HEMA door Jumbo-familie Van Eerd wil de woordvoerder van Jumbo niet bevestigen. Vorige week werd duidelijk dat Jumbo samen met investeringsmaatschappij Parcom dicht bij een deal was voor de warenhuisketen. De twee partijen investeren 150 miljoen euro aan eigen vermogen in HEMA. 

Ingewijden melden aan de krant dat de verkoop van de supermarktpanden al maanden duurt. Per januari volgend jaar gaat de overdrachtsbelasting omhoog van zes naar acht procent. De kans is groot dat beide partijen de deal voor die tijd rond willen hebben om zo nog van de lagere belastingen te kunnen profiteren.