'Coronacrisis is geen gamechanger'

Dankzij de vaccins tegen het coronavirus zal veel teruggaan naar het normale, verwacht coo Frans Hartong van Intergamma. "Ik heb niet de illusie dat deze crisis een gamechanger is waardoor alles wat we in het verleden kenden niet meer terugkomt", zegt hij in het decembernummer van RetailTrends.

Wel ziet Hartong een verandering waar zijn bouwmarkten Gamma en Karwei de vruchten van zullen plukken. "Dat de Nederlandse consument de afgelopen tijd weer vaker de schroevendraaier en de hamer in de hand nam, zou best eens blijvend kunnen zijn. Veel mensen hebben meer besef gekregen van de waarde van een eigen woning en het genot dat je daaraan ontleent."

Dat biedt kansen in doe-het-zelf, maar ook aan de decoratiekant, ziet Hartong. "Mensen zijn meer bereid hun huis gezellig te maken en daarin te investeren en ook om zelf de handen uit de mouwen te steken. De versnelde verschuiving naar het onlinekanaal zal ook structureel zijn."

 

Reacties 1


Joost Kriek 28 dec, 09:23

Voor zijn eigen branche niet maar voor de winkelstraat wel. Andere doelgroepen hebben onlineshoppen ontdekt. We gaan terug naar normaal als de huren een stuk lager worden.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!