Omoda waagt opnieuw sprong naar Frankrijk

Omoda waagt opnieuw sprong naar Frankrijk

Omoda heeft een Franse webshop geopend. Het is de tweede keer dat de Nederlandse schoenenketen de sprong waagt naar Frankrijk.

De van oorsprong Zeeuwse retailer was tussen 2012 en 2015 al actief in Frankrijk. “Op dat moment hadden we niet de juiste ervaring en mankracht in huis voor het Franse avontuur”, zegt Jill Boonstra, International Growth Manager. “Na 2015 zijn we gaan optimaliseren en bovenal leren, waardoor we onze andere buitenlandse webshops nu beter onder controle hebben en klaar zijn voor een nieuwe start in Frankrijk.”  

Pakweg een jaar geleden opende Omoda al een webshop in Denemarken. Frankrijk was daarna een voor de hand liggende keuze, stelt Boonstra. De International Growth Manager spreekt van een ‘ontzettend interessante markt’, niet alleen omdat mode er een belangrijke rol speelt. “Vanwege de grootte is het een perfect testland voor verschillende onlinemarketing-activiteiten.” De pakketjes van Omoda worden met Bpost/Colissimo naar Frankrijk verzonden.  

Omoda liet eind 2019 al weten internationaal flink te willen uitbreiden, onder meer in Scandinavië. Daarnaast heeft de schoenenketen webshops in België, Duitsland en Oostenrijk.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!