Wereldhave verkoopt toch deel winkelcentrum In de Bogaard

Wereldhave heeft toch zijn deel van winkelcentrum In de Bogaard in Rijswijk verkocht. Het vastgoedfonds deed het voor 26 miljoen euro van de hand aan een dochteronderneming van Hal Investments, meldt het vrijdag bij de presentatie van de jaarcijfers. In de Bogaard kampt al jaren met leegstand.

"De voornaamste reden dat we er in Rijswijk uit zijn gestapt, is dat er meerdere eigenaren waren. Dan is veranderen bijna onmogelijk", zegt topman Matthijs Storm tegen De Telegraaf. "We misten ook een supermarkt in ons gebied. Rijswijk zat echt aan de onderkant van onze winkelportefeuille."

Wereldhave heeft in het verleden heel vaak geprobeerd zijn deel van bijna twintigduizend vierkante meter te verkopen. Vorig jaar zei Storm tegen RetailTrends dat hij er toch mee door wil, omdat in een masterplan voor In de Bogaard is gekozen voor het schrappen van veel retail en voor het toevoegen van woningen. Als het richt op het primaire verzorgingsgebied zou het goed kunnen scoren, zei Storm toen. "Soms is iets te groot, maak het dan gewoon kleiner. Die keuze moet je durven maken."

Wereldhave verwacht in de eerste helft van dit jaar nog twee andere winkelcentra te verkopen. Het vastgoedfonds wil alleen door met centra die een full service center kunnen worden: naast winkels ook onder meer hoogwaardige horeca, entertainment, gezondheidszorg en woningen.

Zie ook: Geeft Mall of the Netherlands winkelcentrum In de Bogaard de genadeklap?

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!