Domino's breidt flink uit in Nederland

Domino's Pizza breidt flink uit in Nederland. Als antwoord op de groeiende vraag naar bezorgmaaltijden komen er in de eerste helft van het jaar twintig vestigingen bij. Domino's heeft op dit moment 309 zaken in Nederland.

Door de coronacrisis kiezen klanten minder vaak voor afhalen. Tachtig procent van de orders die online worden gedaan zijn inmiddels voor bezorging, zegt topman Misja Vroom. "En we verwachten dat het ook na corona zal aanhouden." Door de uitbreiding kunnen er zo'n vijfhonderd nieuwe medewerkers bij Domino's aan de slag.

Domino's meldt ook dat er vanaf dit jaar geen scooters meer worden aangeschaft die op benzine rijden. Op dit moment wordt zeventig procent van de bezorgingen elektrisch gedaan. Vanaf 2025 moet dat honderd procent zijn.

Het afgelopen halfjaar steeg de omzet van Domino's in Europa met bijna veertien procent tot ruim 435 miljoen euro. De ebitda (brutobedrijfswinst) kwam op ruim 27 miljoen uit, een stijging van meer dan achttien procent. Voor Nederland zijn geen precieze cijfers bekendgemaakt.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!