Rechtszaak INretail voor heropenen winkels vindt maandag plaats

De rechtszaak die INretail heeft aangespannen tegen de Staat vindt maandag om 10.00 uur plaats bij de rechtbank in Den Haag. De brancheorganisatie eist dat de winkels zo snel mogelijk worden heropend.

Volgens INretail is het onverantwoord om de winkels nog langer dicht te houden. "Momenteel zijn 56 duizend winkeldeuren gesloten. Dat kost 700 miljoen euro omzet per week en van de 300 duizend banen staan er 50 tot 60 duizend op de tocht als dit nog langer duurt."

Ook verwijst de brancheorganisatie naar de routekaart van het kabinet die eerder nog naar buiten werd gebracht. Volgens die routekaart hoort het sluiten van de winkels bij het scenario ‘zeer ernstig’, aldus een woordvoerder van INretail tegen De Telegraaf. “We zitten nu qua coronabesmettingen op het niveau ’ernstig’. Dat is dus conform de eigen routekaart van het kabinet geen reden meer om de winkels gesloten te houden. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat we gelijk krijgen van de rechter.”

De branchevereniging is inmiddels ook een petitie gestart om de druk op het kabinet te verhogen. Uit cijfers van het CBS bleek vorige week dat non-foodwinkels in januari de sterkste omzetdaling kennen sinds het begin van de metingen in 2005.

Reacties 5


Andy Ottenheim 3 mrt, 14:55

Overheid heeft het scenario inmiddels aangepast naar "zeer ernstig" Dat is toch apart te noemen.


Michel Banen 3 mrt, 22:39

Yup. Ze passen alles aan of verzinnen nieuwe wetten om hun zin door te zetten en dus bij voorbaat deze zaak te winnen door ineens de norm te wijzigen en nu is de "ernstige" situatie die onveranderd is ineens "zeer ernstig" dus blijven de winkels dicht. Zucht.


Herman Ruyter 4 mrt, 08:33

8 maart mogen winkels , musea en tuincentra in Dld weer open , weliswaar onder voorwaarde van x aantal bezoekers per 10sqm ,maar dit is altijd nog beter dan die stomme regeling die we in Nederland verzonnen hebben. Lekker voor de winkels in de grens regio daar komt nu echt helemaal niemand meer.


Leonard Van Liere 4 mrt, 17:09

Herman, wat hebben wij in vredesnaam te maken met de beslissingen in Duitsland? Je wijst toch ook niet naar Frankrijk waar bijvoorbeeld vele grote winkelcentra al geruime tijd helemaal gesloten zijn ? Of past jou die verwijzing wat minder. De besmettingen staan nog altijd rond de 5000 per week en zouden naar de 1500/3500 moeten gaan. Dus niet roepen om versnelde opening waardoor we misschien achteraf nog het hele jaar in lockdown zitten. Roepen op vaccins vaccins vaccins dat is veel belangrijker en dan misschien winkelen met een vaccinpaspoort


Mieke Timmer 7 mrt, 10:11

hopelijk zijn de rechters niet omgekocht want dan weet je het antword al.....

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!