Kort geding INretail tegen de Staat: open de winkels!

De winkels moeten worden heropend. Dat eist brancheorganisatie INretail deze maandag in een kort geding tegen de Staat.

UPDATE: 'Winkeliers ademen al jaar door een rietje'

De zaak dient voor de rechtbank in Den Haag en begint om 10.00 uur. Volgens INretail is er geen enkele aanleiding om de winkels dicht te houden. De branchevereniging zegt dat er veilig kan worden gewinkeld.

De sluiting van 56 duizend winkels kost de winkeliers volgens INretail in totaal 700 miljoen euro omzet per week. Van de 300 duizend banen staan er 50 tot 60 duizend op de tocht als dit nog langer duurt, zegt de brancheorganisatie. "Er dreigt een kaalslag met enorme maatschappelijke en economische gevolgen."

De zogeheten niet-essentiële winkels zijn al sinds half december dicht. Het kabinet staat sinds 10 februari wel click & collect toe en sinds 3 maart is ook winkelen op afspraak toegestaan. Maar die versoepelingen zijn volgens INretail volstrekt onvoldoende.

De huidige lockdown geldt tot in elk geval 15 maart. Minister-president Mark Rutte maakt vanavond in een persconferentie bekend hoe het daarna verder gaat. Het is niet duidelijk of winkelen op afspraak wordt verruimd. Nu zijn twee klanten per verdieping welkom, mogelijk wil het kabinet het maximale aantal klanten berekenen aan de hand van het aantal vierkante meters.

Reacties 1


HORACE Kuperus 8 mrt, 10:15

Op 17 Maart weten we wat ons te doen staat om te zorgen dat niet heel NL failliet gaat

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!