PostNL heeft woensdag een gerobotiseerde pakketautomaat gelanceerd in de Jumbo Foodmarkt Leidsche Rijn te Utrecht. Het apparaat is in staat om volledig gerobotiseerd pakketten uit te geven en aan te nemen.

De pakketautomaat is tot stand gekomen in samenwerking met Jumbo en distributeur Dujardin-Remmers. Klanten kunnen met de automaat zelf - via een volgens PostNL ‘gemakkelijk te bedienen’ schermpje op de muur - hun pakket ophalen, zonder hulp van een medewerker. Om de veiligheid te waarborgen krijgt elke klant vooraf een unieke pincode per email of sms, waarmee het pakket uit de automaat kan worden gehaald. Daarnaast kunnen klanten met de nieuwe machine een pakket afgeven voor verzending. 

Met een capaciteit van tweehonderd pakketten is de nieuwe generatie automaten vier keer zo groot als de reguliere variant. De automaat in Utrecht wordt een half jaar getest. Vanaf eind dit jaar is het de bedoeling dat de nieuwe pakketautomaten bij steeds meer PostNL-punten door het hele land in gebruik worden genomen.