Supermarkten langer open bij latere avondklok

Veel supermarkten zullen vanaf volgende week woensdag in de avond een uur langer open zijn. Daarmee bewegen ze mee met de avondklok, die van 21.00 naar 22.00 uur verschuift.

Het ligt ‘in de lijn der verwachting’ dat supermarkten vanaf volgende week langer open zijn, zegt een woordvoerder van brancheorganisatie CBL tegen RTL Nieuws. "Met name in de Randstad zijn veel supermarkten normaliter tot 22.00 uur open." "De verwachting is dat zij nu een uur later kunnen sluiten, dus bijvoorbeeld 21.45 uur in plaats van 20.45 uur." De ruimere openingstijden zijn volgens haar ‘zeer welkom’, omdat consumenten zo meer gespreid boodschappen kunnen doen.

Sinds de avondklok in januari werd ingevoerd moesten supermarkten noodgedwongen om 20.45 uur sluiten. Het kabinet heeft dinsdagavond besloten de ingangstijd een uur op te schuiven na het ingaan van de zomertijd.

Verder verandert er zoals verwacht niets: niet-essentiële winkels blijven alleen geopend voor winkelen op afspraak. De oplopende coronacijfers staan een voorgenomen versoepeling in de weg en alle maatregelen gelden nu in principe tot 20 april. Wel zette premier Rutte de deur op een kier naar eerdere verruiming als de coronacijfers meevallen. "Dan zullen we niet aarzelen onze voornemens met de terrassen, winkels en hoger onderwijs weer naar voren te halen."

Reacties 3


Rauwe Witlof 24 mrt, 10:12

De avondklok is een complete farce aan het worden.


ikke weet het 24 mrt, 12:11

Net Rupsje nooit genoeg, weer direct tot laat open, waarom ?? Zijn de mensen tijdens het tot 21 uur open zijn verhongerd ??KASSA KASSA KASSA


Minke de Jong 25 mrt, 18:49

Dit is zo oneerlijk naar de niet essentiële winkels toe die met een waardeloze regeling zitten en nog steeds geen klanten in de winkel hebben hoelang gaat dit nog door.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!