In Mall of the Netherlands worden extra maatregelen genomen om de drukte te beheersen. Dat meldt de gemeente Leidschendam-Voorburg in een verklaring.

Sinds de opening vorige week donderdag kwamen er veel mensen kijken en winkelen, meldt de gemeente. Op sommige plekken in het overdekte winkelcentrum was het daardoor druk. Bij de versmarkt Fresh is eenrichtingsverkeer ingesteld en horecaondernemers mogen eten alleen nog maar in dichte verpakking aanbieden. Zo wordt voorkomen dat mensen het ter plekke nuttigen. Ook komt er eenrichtingverkeer rondom de kiosken.

Mall of the Netherlands gaat extra borden plaatsen en via de geluidsinstallatie extra aandacht vragen voor de regels. Daarnaast wordt het parkeren beter gespreid, zodat mensen meer gebruik gaan maken van de verschillende ingangen. Waar nodig worden mensen aangesproken door zowel medewerkers van het winkelcentrum als door handhavers van de gemeente. De gemeente benadrukt overigens dat de bezoekersaantallen niet zijn overschreden.

Burgemeester Klaas Tigelaar vraagt mensen nadrukkelijk om alleen naar de Mall of the Netherlands te gaan voor de noodzakelijke boodschappen of als ze een afspraak hebben: "Kom straks als er weer meer kan de Mall bezoeken om te kijken hoe mooi het geworden is." Projectdirecteur Teun Koek sluit zich in de verklaring bij de oproep van de burgemeester aan.

Zie ook: